KıbrısManşet

Saner: Basından öğreneceklerine bizden öğrenmeleri daha faydalı

Başbakan Ersan Saner ve Meclis’teki parti başkanları Başbakanlık‘taki toplantı sonrası açıklamalarda bulundu

Saner, yeni önlemler ve kararları muhalefet parti yetkilileriyle paylaştı

Saner, hükümetin, Kovid-19’un ekonomide yarattığı sıkıntıların aşılması için uygulamaya konulacak yeni önlemler ve kararlarıyla ilgili çalışmalarını Meclis’te temsil edilen muhalefet parti yetkilileriyle paylaştı.

Saner bugün 14:00’da açıklanacak paketle ilgili muhalefete bilgi aktarıldığını söyleyerek, “Basından öğreneceklerine bizden öğrenmelerinin daha faydalı olduğu inancındayım” dedi.

Muhalefetle bugün paylaşılması “geç”

Parti başkanları toplantıda, görüş alışverişinde bulunma fırsatı olduğunu belirtirken, bugün saat 14:00’da  açıklanacak kararların muhalefetle bugün paylaşılmasını da ‘geç bulduklarını dile getirdiler.

Hızal: Geniş açıklamayı daha sonra yapacağız

TDP Genel Sekreteri Halil Hızal da, gerek son günlerde ülkede artan vakalar gerek kapanma gerekse ekonomi konularında kendilerine bilgi verildiğini belirterek, alınan kararları parti merkezine götürüp değerlendireceklerini ifade etti. Hızal, parti olarak konuyla ilgili daha sonra geniş açıklamayı yapacaklarını bildirdi.

Özersay: Bu toplumsal bir meseledir

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da, daha önce uzlaşıldığı gibi kendilerine birtakım bilgiler verildiğini belirterek, “Biz de toplantı sırasında bunları bir miktar sorguladık, görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Özersay, HP olarak daha önceden sahip oldukları tecrübe çerçevesinde önerilerde, fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde bilgi paylaşımlarının devam etmesi halinde görüşlerini ve tecrübelerini hükümetle paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Özersay, “Çünkü bu toplumsal bir meseledir. Salgınla mücadeleyle ilgili olarak gerekli desteği ihtiyaç olduğu takdirde vermeye hazır olduğumuzu söylemiştik. Bu bağlamda bu desteği de sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Erhürman: Kriz masası önerimizi bir kez daha ilettik

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, toplantı için Başbakan’a teşekkür ederek, gerek sağlık gerekse ekonomi ile ilgili hükümetin almak üzere olduğu ve kamuoyu ile paylaşılacak olan kararlar konusunda kendilerine bilgiler aktarıldığını kaydetti.

Erhürman, özellikle sağlık bacağında aktarılan verilerle ilgili kafalarındaki soru işaretlerini konuşma, tartışma ve bunlarla ilgili ne gibi önlemler alınabileceği konusunda görüş geliştirme fırsatı bulduklarını belirtti.

Açıklanacak kararların daha önce muhalefetle istişare edilmediğini ve bugün aktarıldığını dile getiren Tufan Erhürman, bunları yetkili organlarında değerlendireceklerini ifade etti.

Erhürman, CTP olarak baştan beri önerilerinin, krizden çıkış noktasında sorumluluğun paylaşılması ve karar alma süreçlerinde değilse bile kararların alınmasından önce istişare sürçlerinde bir kriz masası ile devrede olunması olduğunu söyledi.

“Bu yapılan toplantı bu anlamda bir toplantı değil, bir bilgilendirme toplantısıydı” diyen Erhürman, kriz masası konusundaki önerilerini bir kez daha Başbakan’a ilettiklerini kaydetti. Erhürman, “Kendileri henüz böyle bir şeye çok ihtiyaç olmadığı kanaatinde olduklarını, bundan sonra değerlendireceklerini söylediler. Biz bunun önemli olduğunu, bu süreçte sorumluluğun da olabildiğince paylaşılması gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu