KıbrısManşet

Saner Ekonomik Destek Paketi’ni açıkladı

Başbakan Ersan Saner, Kovid-19 önlemleri kapsamında kapanan özel sektördeki işletmeler ve işsiz kalan çalışanlar için hazırlanan Ekonomik Önlem Paketi‘ni açıkladı

Saner: Elimizi taşın altına koyduk

Başbakan Ersan Saner, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı ERhan Arıklı ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile geçtiği kameralar karşısında, ilk önce geçtiğimiz dönem hükümet kurmak için yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Halkın Partisi ile icraat hükümeti kurma çalışmalarını gerçekleştiremediğini ve görevi iade ettiğini hatırlatan Saner, yaşanan süreci özetleyerek, hükümet kurma görevinin ikinci kez kendisine verildiğini söyledi.

Saner, “Tüm çabaların altından, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘ni kurduk. KKTC‘nin salgın döneminde hükümetsiz kalmaması iin elimizi taşın altına koyup, özveride bulunduk. Bunu özellikle ifade ediyorum. Çünkü Kovid-19 salgınında dünyada ortaya çıkan bir çok olumsuzluk varken, hükümetsiz kalmaya göz yumamazdık” dedi.

“KKTC göreceli olarak iyi durumdadır”

Saner, bugün itibariyle dünyadaki Kovid-19 vaka sayısının 103 milyon, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 2 milyon 270 bin olduğunu söyleyerek, 33 milyon kişinin de son 50 günde bulaşa yakalandığını belirtti.

Saner, “Dünya genelinde 670 bin kişi son 50 günde hayatını kaybetti. Vaka saylarında ise yüzde 46, ölüm sayılarında da yüzde 42 artış oldu. Güney Kıbrıs’ta ise toplam ölüm sayısının 202’ye ulaştı. KKTC bu dönem içinde, dünya ülkeleriyle mukayese edildiğinde, sorunlar yaşadığımız halde, göreceli olarak iyi durumdadır” dedi.

Ekonomik Önlem Paketi:


 

 

 

 

 











Başa dön tuşu