KıbrısManşet

Pilli’den itiraf: Bulaşı kontrol altına alamıyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek, itirafta bulundu:

Pilli: Bulaşı kontrol altına alamıyoruz

Pilli, yazılı yaptığı açıklamada, Kovid-19 ile mücadelede vatandaşların önce kendilerine sonra hükümet edenlere güvenmesini istedi.

“Halkımızdan içinden geçtiğimiz bugünlerde daha özverili ve sorumlu davranmasını istiyoruz” diyen Pilli, bu salgını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ancak vatandaşların da bu mücadeleye katkı koymalarının elzem olduğunu ifade etti.

“Evlerde kalın, teması kesin, buna mecburuz”

Bakan Pilli, bir müddet evlerde kalınarak temasın kesilmesini istedi ve salgını kontrol altında tutabilmek için buna mecbur olunduğunu belirtti.

Pilli, “Acil bir durum olmadıkça lütfen sokağa çıkmayın, çıktığınız zaman mutlaka maske mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmeyin” dedi.

“Bu mücadele hepimizindir”

Pilli şunları kaydetti:

“Bugünlerde herkesi COVID-19 pozitif vaka gibi düşünerek önlemlerimizi alalım, ona göre hareket edelim. Ülke olarak hepimiz risk altındayız.

Ailemizi sevdiklerimizi korumak istiyorsak çağrılara ve uyarılara kulak vermeliyiz. Bu mücadele hepimizindir. Biz salgını yenmek istiyoruz ancak bunun için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

“Günde 70 80 vakayı bulduk ve eğer şimdi bulaşı durdurazmazsak tablo daha da vahim bir hal alacaktır”

Özellikle PCR testi yaptırmaya giden vatandaşlarımız sosyal mesafe kuralını lütfen kendisi uygulasın. Biz zorla müdahaleden yana değiliz.

Bulaşı kontrol altına alamıyoruz.

Bazı vatandaşlarımızın kurallara riayet etmemesi ve sorumsuzca davranmaları yüzünden bulaş her an kontrolden çıkabilir. Günde 70 80 vakayı bulduk ve eğer şimdi bulaşı durdurazmazsak tablo daha da vahim bir hal alacaktır. Bu duruma hep beraber bir dur diyelim”











Başa dön tuşu