KıbrısManşet

Baybora: Eğitim Bilim Danışma Kurulu’nun oluşturulmasında ısrarcıyız

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Mali Sekreteri Mustafa Baybora, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun, özel eğitim okulları ile ilgili kararını olumlu bulduklarını söyledi

Baybora: Eğitim Bilim Danışma Kurulu’nun oluşturulmasında ısrarcıyız

Baybora yazılı yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Öğretmen ve öğrencilerin sağlık ve güvenliği için endişe duyduğumuz bir süreçte, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun vaka sayılarının rekor kırdığı bu ortamda özel eğitim okulları ile ilgili kararını olumlu buluyoruz.

Son günlerde artan vaka sayıları nedeniyle özel eğitime öğrenci katılımı % 10 dolayında kalmıştı.

Katılımın düşük olması öğrenciler arasında daha eşitsiz bir durum yaratmıştır. Tüm bunlara rağmen özel eğitim okulları açıkken öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eğitim hizmetlilerine PCR testi yapılmamış, aşılama da öncelik ile ilgili bir gelişme olmamıştır.

Eğitim Bakanlığı daha çok temizlik ve hijyen malzemesi gönderilmesi noktasını, Temel Sağlık Dairesi ve Belediye de denetimi noktasını noksan bırakmıştır.

Bölgeler arasından okullara gelen öğretmen ve öğrencilerimiz içinde somut bir çözüm düşünülmemişti. Bireysel eğitim yerine grup eğitimi ve tüm gün okul içerisinde bulunma gözden kaçmaması gereken başlıca sorunlardan olmuştu.

Ortak paydamızın yüz yüze eğitim olduğu bu süreçte, öğretmenlerimiz ödev ve sorumluluklarını özveri ile yerine getirmiştir.

Önümüzdeki süreçte Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu eğitim ile ilgili karar alma sürecinde eğitimcileri, sendikaları sürece dahil etmeli ve okulların gönderdiği raporları göz önünde bulundurmalıdır.

Eğitim Bilim Danışma Kurulu’nun oluşturulmasında ısrarcıyız. Bu kurul ile birlikte eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde yön verilebileceğini ifade ederiz.

Temel hedefimiz yüz yüze eğitim olmalıdır. Uzaktan eğitimin çoklu sınırlılıklarını birlikte yaşıyoruz. Aşılama öncelik şemasında öğretmenleri ön sıralarda tutarak okullarda yüze yüze eğitimi sağlıklı ve güvenli başlatacak adımları atmalıyız”











Başa dön tuşu