KıbrısManşet

Kaşif: Tüm Kıb-tek emekçilerinin hayatı riske ediliyor

Kıbrıs Türk Elektrik kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ersan Kaşif, kurumun çağrı merkezinde, 2 personelin Kovid-19 pozitif çımasına rağmen, kurum müdürünün diğer personeli riske atarak ‘Evlerden çalışılmayacak’ talimatı verdiğini söyledi

Kaşif: Emekçilerimizin hayatı riske ediliyor

Özgür Gazete‘ye konuşan sendika genel sekreteri Kaşif, dün ve bugün  2 çağrı merkezi çalışanının Kovid-19 pozitif çıkması üzerine, aynı bölümde çalışan diğer 16 personelin de temaslı pozisyonunda olduğunu belirtti.

Kaşif, kurum müdürü Gürcan Erdoğan’ın, çalışanların hayatlarını riske etmek pahasına, işe gelmeye devam etmeleri yönünde baskı oluşturduğunu ve talimat verdiğini söyledi.

“Emekçilerin 2 pozitif vakanın çıktığı bir odada çalışmaları isteniyor”

Kaşif, “Geçtiğimiz kapanma döneminde, merkezdeki tüm emekçilerimizin evlerine sistem kurulmuş ve güvenli bir şekilde 7/24 hizmet vermelerine olanak sağlanmıştı. Ama bu yıl, kurum müdürü Gürcan Erdoğan tarafından, 2 pozitif vakanın çıktığı bir odaya mesaiye gelmeleri isteniyor” dedi.

“Kıb-Tek’in tüm birimlerinde çalışanlar için uygulanmalı”

Sendika olarak, geçtiğimiz kapanma dönemindeki gibi bir çalışma sisteminin uygulanmasını istediklerini, hatta bu uygulamanın, sendika üyesi olsun ya da olmasın, tüm birimlerde çalışanlar için yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Kaşif, Erdoğan’ı Kıb-Tek yönetim kurulunu yanlış bilgilendirmekle suçladı.

“Bu koşullarda bu uygulamayı devam ettirmek insanı değildir”

Kaşif, “Erdoğan, yönetim kurulundaki üyeleri yanlış yönlendirerek, bu kararın alınmasını sağladı. Biz de sendika olarak yönetim kuruluyla konuştuk ve olumlu bir cevap aldık. Bu akşam ve yarın ki nöbetler evlerden tutulacak ve hizmetin aksamaması için her şey yapılacak” dedi.

Kararın, yönetim kurulu tarafından yarın tekrar gözden geçirileceğini belirten Kaşif, çalışanların psikolojilerinin de bu durumdan etkilendiğini ifade etti.

Kaşif, “Sonuça bir odada çalışılıyor ve herkes temaslı durumda. Dezenfekte çalışması yapılsa da, biri virüsü kapmş ise diğerlerine de bulaştıracak demektir. Bu koşullarda bu uygulamayı devam ettirmek insanı değildir” dedi.

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu