KıbrısManşet

Bulutoğluları: Başlattığımız kampanya çığ gibi büyüyor, çok mutluyum

İş İnsanı Mustafa Bulutoğluları, başlattıkları aşı kampanyasının çığ gibi büyüdüğünü söylerek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın da kendilerine destek verdiğini açıkladı

Bulutoğluları: Kampanya çığ gibi büyüyor, çok mutluyum

Bulutoğluları geçtiğimiz günlerde Kovid-19 aşısı alınması için öncülük etmek istediğini ve gereken miktarı kısa sürede toplayabielceklerine inandığını açıklamıştı

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, çok mutlu olduğunu dile getiren Bulutoğlularu, başlattıkları aşı seferberliğinin çığ gibi büyüdüğünü belirtti.

Bulutoğluları’nın paylaşımı şu şekilde:

BIRLIKTEN GÜC DOGAR!

Geçtiğimiz tüm hafta boyunca birçok kurum, kişi ve devlet otoriteleri ile görüşmeler yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, başlattığımız bu hareket, çığ gibi büyüyor. Çok mutluyum.

Aşı konusundaki farkındalık ve aciliyetimiz, tüm çevreler tarafından benimsendi. Türkiye Cumhuriyeti, aldığım bilgiye göre haftaya normal sevkiyatta planlanan 20 bin adet aşının miktarini ARTIRARAK hibe ediyor. Bu da muhteşem bir gelisme! Sağolsunlar…

Sn. Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar da bu konuya duyarsız kalmayıp bizimle çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Avrupa Birliği heyetleri ile bu hafta gerçekleşecek olan toplantıda, talebimizi bizzat yetkililere ileteceğinin sözünü aldık.

Avrupa Birliği’nden talebimiz; Biontec Pfizer ve Astra Zeneca aşılarının da hibe veya kapmanyamızda toplanan kaynaklarla satın alınması yönündedir.

Her ihtimali, her kapıyı 24 saat çalıp, durmadan uğraşıyorum… Ne kazandırırsam fayda.. Bir, ‘sıfır’dan büyüktür…

Bu arada Mehmet Saydam’ın öncülüğünde, maliyetini birlikte karşılayacagımız 2 bin adet RANDOM PCR testini, yarından itibaren tüm Karpaz yarımadasına (4 Belediye) uygulatıyoruz.

Amaç; bakalarını da aynı şeyi yapmaya MOTİVE etmek…

Bunun üzerine Tabipler Birliği Başkanı Sn. Özlem Gürkut, alınacak “HIZLI KIT’’lerle, tüm adayı kapsayacak, toplu bir tarama testi uygulanabilmesi adına benimle iletişime geçti.

Bunun çok ama çok önemli olduğunu vurguladı. Düşmanı ilk önce tespit etmek gerekir ki, yok edebilelim.

İlk etapta 100 bin haneyi taramamız lazım. Bu da aşağı yukarı, KKTC’nin yüzde 60’na tekabül ediyor…
Sağlık Bakanlığı Bakanligi onay verir ve “YAPIN” derse, 500 bin Dolar’lık bir bütçeden bahsediyorum.

Bu bütçeyi toplamamız lazım.Sanayi Odası, Ticaret Odası ve diger tüm sivil toplum örgüt ve odalarından da destek bekliyoruz… Zaman fedakarlık zamanı.. Zaman hızlı bir şekilde aksiyon alma zamanı.. Zaman kişilerin isminin değil, toplum olarak tek vücut gibi davranma zamanıdır!

HADE! CANLANIN! BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR!











Başa dön tuşu