KıbrısManşet

Özyiğit, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmelere işaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorununda önemli gelişmeler yaşandığına işaret ederek, “Her şey gizli. Meclisten, Mecliste temsil edilen partilerden de gizleniyor. Eminim Hükümetin bile haberi yoktur. Ne yapıyorsunuz Sn. Tatar, bu toplumdan neyi gizliyorsunuz?” ifadelerini kullandı

Özyiğit: Önemli gelişmeler yaşanıyor

Özyiğit, pandemi, mutasyonlu virüs, kapanma, test ve aşılanmanın hızlandırılması, esnaf ve zanaatkarların sorunları, eve ekmek götüremeyenlerin dramıyla birlikte Kıbrıs sorununda önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti.

“Çözüm planı ile geldiği iddia ediliyor”

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun adaya geldiğini hatırlatan Özyiğit, “Sonra adamızı İngiliz Dışişleri Bakanı’nı da ziyarette bulunduğu kaydetti. Özyiğit, “İşin ilginç yanı, İngiliz Bakanın adaya ‘bir çözüm planıyla geldiği ve bunu taraflara sunduğu’ iddia ediliyor. Öte yandan BM G.Sekreterinin her iki lidere de Sn.Lute aracılığıyla mesaj gönderdiği söyleniyor. Bugün Yunanistan Başbakanı adamızı ziyaret ediyor, iki gün sonra da Sn. Fuat Oktay gelecek. En önemli yan ise bizim bunları basından öğrenmemiz. Mart başında New-York’ta yapılacak 5’li konferans için her tarafta yoğun bir hazırlık var. Bizde ise her şey gizli. Meclisten, Mecliste temsil edilen partilerden de gizleniyor. Eminim Hükümetin bile haberi yoktur. Ne yapıyorsunuz Sn. Tatar, bu toplumdan neyi gizliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.










Başa dön tuşu