KıbrısManşet

GKÇD: Vekil doktorlarla birlikte sahaya inin

Güney Kıbrıs’ta çalışanlar Derneği, Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye çağrıda bulunarak, “Siz dahil tüm vekil olan doktorlarımız ile birlikte inin sahaya” dedi

Dernek: Daha fazla kulak tıkamayın

Dernek tarafından yapılan açıklamada, çağrılara daha fazla kulak tıkanılmaması istenirken, “Ben yaparım olur mantığı ile devam ederseniz korkarız ileride ne yöneteceğiniz halk ne de ülke bulacaksınız” denildi.

“Görev başına geçin, halka güven verin”

 

Açıklamada, “Daha fazla zaman kaybedeceğinize siz dahil tüm vekil olan doktorlarımız ile birlikte inin sahaya. Bu konuda tüm siyasi parti yetkilileri ile de tam istişare içinde bu kötü günlerin atlatılması için gereken adımı atmak maalesef sizin sorumluluğunuz. Daha fazla zaman kaybetmeden siz dahil zaten vekil olmadan önce doktor olan tüm vekil konumundaki doktor arkadaşlarınızla birlikte bu akşamdan itibaren geçin görev başına halka güven verin” denildi.

Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Sn. Sağlık Bakanımız Ali Pilliye açık çağrımız ve önerimizdir. Son haftalarda ülkede patlak veren ve gittikçe kontrolden çıkmaya başlayan Covit-19 salgını nedeni ile zaten zorda olan sağlık sektörüne personel ihtiyacını gidermek için çaba gösterdiğiniz görmekteyiz. Daha fazla zaman kaybedeceğinize siz dahil tüm vekil olan doktorlarımız ile birlikte inin sahaya. Bu konuda tüm siyasi parti yetkilileri ile de tam istişare içinde bu kötü günlerin atlatılması için gereken adımı atmak maalesef sizin sorumluluğunuz. Daha fazla zaman kaybetmeden siz dahil zaten vekil olmadan önce doktor olan tüm vekil konumundaki doktor arkadaşlarınızla birlikte bu akşamdan itibaren geçin görev başına halka güven verin. Sn. Bakanım sizlere yapılan çağrılara daha fazla kulak tıkamayı bırakın. Bir kez daha size burdan çağrımızdır böyle ben yaparım olur mantığı ile devam ederseniz korkarız ileride ne yöneteceğiniz halk ne de ülke bulacaksınız. Ayrıca Sn. Bakanımız artık bu söylemlerden de vazgeçin yok efendim vakalar burdan geldiydi, ettiydi sözleri de artık tüm halkı bıktırdı açın gözünüzü kulağınızı yapılan önerilere ve çağrılara kulak verin madem sağlığı yönetiyorsunuz dersiniz hade size bir fırsat yönetin biz de görelim de halk olarak arkanızda duralım. Öyle aç kapatla yönetemezsiniz ancak da yönettiğinizi zannedersiniz. Biz kendi adımıza örnek verelim aylardır bir çoğumuz almış olduğunuz tutarsız kararlarla hem maddi hem de manevi olarak bir çok kayıp yaşadık ve bundan sonra daha fazla bu kayıpları yaşayacak ne gücümüz ne de sabrımız kaldı. Bir an önce düzgün ve doğru kararlarla bu süreci yönedin ki herkes bu süreçten en az zararla çıksın yok yönetemeyecekseniz de bırakın yönetebilecek olan gelsin. Yukarda da yaptığımız önerimizde dediğimiz gibi çağrınıza uyup görev alacak olan doktor ve hemşirelerle inin sahaya ve bu savaşı kazanmak için 1 yıldır canla başla görevlerini fazlası ile yerine getiren Sağlık çalışanlarına destek olun. Sn. Bakanımız unutmayın ki bu gemi batarsa herkes bu gemide batacak. Saygılarımızı sunar gereğini yapmanızı rica ederiz”











Başa dön tuşu