KıbrısManşet

Cezaevi müdürü hala görevde, bakanlıktan da açıklama yok!

Merkezi Cezaevi’nden geçtiğimiz Pazartesi günü firar eden Alexsandr Satlaev’in, filmleri aratmayan kaçma hikâyesi cezaevindeki güvenlik zafiyetini gözler önüne serdi

Nasıl kaçtı/kaçabildi?

AVLUYA ÇIKIP RÖGARA GİRDİ > C koşuğunda yatan Satlaev, sabah 08:00’da açılan avluya çıktı. Avludaki rögar kapağını kaldırıp içine gizlendi, kendisine yardımcı olan biri de rögar kapağını kapattı.

HAVA KARARINCA RÖGARDAN ÇIKTI> 16:00’a kadar avlunun kapanmasını bekledi. Havanın kararmasıyla rögardan çıktı.

ÇARŞAFLA TIRMANDI> Yanındaki çarşafı yukarı fırlatarak tellere taktı, tırmanarak dama çıktı. Sonra surların içine indi.

AÇIK KAPIDAN FİRAR ETTİ> Batı kuleye ulaştı, yemek aracı için kapıların açılmasıyla birlikte, ya aracın altına saklanarak ya da açık kapıdan çıkarak firar etti.

SAYIM YAPILMADIĞI İÇİN SAATLERCE FARK EDİLMEDİ> Avlunun kapanmasından sonra sayım yapılmamasından dolayı Satlaev’in kaçtığı saatlerce fark edilmedi

POLİS ELİNDEN KAÇIRDI> Dikmen’de nöbet tutan polis, 18:30 sıralarında Satlaev’i sokakta gördü, tanıdı. Fotoğrafını çekip cezaevi görevlilerine yolladı. Satlaev’in firar ettiği ancka böyle anlaşıldı. Ama Satlaev, polisin elinden kaçtı

Satlaev’in profili

Dikmen, St. Hilarion, Ciklos, Girne, Lapta rotasında 3 gündür aranan ve yalınayak olduğu halde yaklaşık 30 km yürüyerek yol kateden Satlaev, hala bulunamadı.

Üstelik Rus haber kaynaklarına göre, babası yargıç, kendisi de eski polis olan Satlaev, 4 tecavüz, 7 soygun suçu işledi. Rusya’da hapisten kaçtı, tekrar tecavüz suçu işledi ve yine kaçtı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde tutuklanma sebebi de, yine bir kişinin boğazını sıkıp, çantasındaki parayı çalmak. Yani darp ve soygun.

Peki sorumlu kim?

Satlaev’in cezaevinden firar etmesi, büyük bir güvenlik zaafiyetini de gözler önüne serdi. Ama günlerdir, ne cezaevi müdürü ne de İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Ayrıca, bu ihmalden dolayı hiç kimse görevden alınmadı.











Başa dön tuşu