KıbrısManşet

Bengihan: Dalga geçen ve alay eden kişileri şiddetle KINARIM

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Merkezi Cezaevi’nden kaçan Alexsandr Satlaev‘in 4 gündür bulunamaması sonrası, sosyal medyada cezaevi çalışanlarıyla dalga geçildiğini söyleyrek tepki gösterdi

Bengihan: Dalga geçen ve alay eden kişileri şiddetle KINARIM

Cezaevi çalışanları ile dalga geçen ve alay eden kişileri şiddetle kınadığını söyleyen Bengihan şunları kaydetti:

“1982 yılında 175 mahkum ve tutuklu için inşaa edilen Merkezi Cezaevinde şu an 623 mahkum ve tutuklu bulunmaktadır.

Cezaevi şuanki yapısıyla ne mahkum ve tutuklular ne de orada çalışan cezaevi personeli açısından uygun bir yer değildir.

Ülkemizde çocuklar veya genç suçlular için Islah Evi bile bulunmadığı için Cezaevinde diğer mahkumlarla birlikte kalmaktadırlar.

Cezaevi Binası ve koşulları orada bulunanları topluma kazandırma açısından yetersiz kalıyor aksine Mahkum ve tutuklular işlemiş olduğu suçun türüne göre ayrı ayrı koğuşlarda kalması gerekirken maalesef karışık bir koğuş sisteminde kaldıklarından farklı suç türlerini de öğrenerek topluma potansiyel bir suçlu olarak dönmelerine zemin yaratmaktadır.

İşte böyle kötü koşullarda çalışmak zorunda kalan can güvenliğini de riske atarak kısıtlı imkanlarla büyük bir fedakarlık gösteren cezaevi çalışanları var.

Yaşanan Firar nedeniyle çalışanlara yönelik bazı kişiler eleştiri yapmakta ve dalga geçmektedir.Cezaevi çalışanları ile dalga geçen ve alay eden kişileri şiddetle KINARIM.

Herkesin saygı çerçevesinde eleştiriye açık olması gerektiğine inanıyorum.Firarda hata ve ihmal varsa soruşturmada ortaya çıkacaktır.

Yeni Cezaevi Binası biteli yaklaşık 1 yıl olmasına rağmen neden oraya taşınılmıyor neden hala daha çağdışı,insanlık onuruna yakışmayan bir binada mahkumlar kalıyor cezaevi personeli de görev yapmak ZORUNDA brakılıyor.

Tüm bu olumsuzlukların Sorumlusu Cezaevi personeli DEĞİLDİR. Yılardır bilinmesine rağmen bu sorunlara çözüm üretmeyen yöneticilerimizdir”











Başa dön tuşu