KıbrısManşet

Baybars: Arıklı’nın ifadeleri karalama maksatlı bir nefret dili

Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars, Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’nın, HP milletvekili Jale Refik-Rogers’a karşı kullandığı ifadelerin karalama ya da itibar sarsmaya yönelik bu nefret dili olduğunu söyledi

Baybars: Arıklı’nın ifadeleri tamamen karalama maksatlı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baybars, siyaseti basitleştirmenin ülkeyi yönetenlere asla yakışmadığını vurguladı

Baybars’ın paylaşımı şu şekilde:

“Demokratik bir sistemde siyasetçilerin birbirlerini eleştirmeleri halka hizmet etme yarışının bir parçasıdır. Ülkeyi yönetenlerin ortaya koydukları siyasi meselelerin açık bir şekilde tartışılması da son derece yararlıdır.

Sayın Jale Refik-Rogers’ın kendi uzmanlık alanı ile ilgili Sayın Erhan Arıklı’ya yönelik kabul edilebilir ve bilime dayalı sınırlar içerisinde yaptığı eleştiriler karşısında Sayın Arıklı’nın tamamen karalamak maksatlı verdiği demeçler ne ilk ne de sondur.

Siyaseti bu şekilde basitleştirmek ülkeyi yönetenlere asla yakışmaz.

Sayın Arıklı’nın ve onun gibi karalama ya da itibar sarsmaya yönelik bu nefret dilini kullananların bir an evvel bu tutumlarından vazgeçmeleri, yapacakları eleştirileri ötekilerin kişi hak ve özgürlüklerine saygı ile yapmaları önemlidir.

Ülkemiz siyasetine nefret dilinin hakim olmaması için hepimizin bu konularda ortak duruş göstermesi elzemdir !”











Başa dön tuşu