KıbrısManşet

Gökçebel: Topluma hastalıklı toplum muamelesi yapmaktadır

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs’ın kuzeyindeki nüfus, eğitim, ekonomi ve sosyal, siyasal tüm politikaların yaratıcısının TC hükümetleri ve atama işbirlikçi hükümetler olduğunu belirtti

KTOEÖS: Bunun altında sinsi politikalar saklı

Sendika, Kıbrıs’ta tek ulaşılabilir çözüm modeli olduğunu savunduğu federasyonu ortadan kaldırmak için TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’nin seferber olduğunu; Kıbrıs Türk Toplumunun iradesine her türlü müdahaleden sonra seçtirilen, oluşturulan makamların da koro halinde söylenen ne varsa aynen tekrar etmeye başladığını vurguladı.

Bunun altında sinsi politikalar saklı olduğunu söyleyen KTOEÖS, neyin peşinde olunduğunu sordu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk Toplumunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nden kaynaklanan siyasi eşitlik haklarının bir dizi karar ve antlaşmalarla tescil edilebileceği tek yolun federasyon olduğunu belirtti.

Gökçebel: Kıbrıs’ta eşit egemen devlet isteriz, sözünün altında neler gizleniyor?

AKP’nin Kıbrıs’taki politikalarını eleştiren Gökçebel, “Kıbrıs’ta eşit egemen devlet isteriz” sözünün altında neler gizlendiğini sordu.

Kıbrıs Türk Toplumu’nun siyasi eşitliği ve haklarının Kıbrıs Cumhuriyeti’nde durduğunu belirten Gökçebel, “Bu haklar, 50 yıldır çözümsüzlüğe oynayan, yanlış politikalarla Rumlaşmış olan Kıbrıs Cumhuriyetince kullanılmaktadır” dedi.

“KKTC’nin hiçbir makamını kendi yöneticisini seçmesine dahi tahammülü yoktur”

AKP’nin ‘Kıbrıs Türk Toplumunu eşit, egemen yapacağım’ diye ortaya attığı politikanın arkasının belli olduğunu açıklayan, AKP’nin Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak ayrımcılık yaptığını vurgulayan Gökçebel, şunları söyledi:

“AKP anlayışının, Kıbrıs Türk Toplumunu ulaşılabilir tek çözüm modeli olan federasyon yerine, yeni belirsiz politikalara itmesi arkasında sinsi politikalar saklıdır. Bugün Erdoğan tanımadığını söylediği Kıbrıs Cumhuriyeti ile direkt ve dolaylı olarak her türlü sportif, kültürel, ekonomik, siyasi ilişkide olmaya devam etmektedir. ‘Tanıyorum’ dediği KKTC’nin hiçbir makamını kendi yöneticisini seçmesine dahi tahammülü yoktur. Toplumu değiştirmek, dönüştürmek için topluma hastalıklı toplum muamelesi yapmaktadır.”

“Neyin peşindesiniz, ilhak politikalarını yeniden mi pişirdiniz?”

AKP’nin Kıbrıs Türk Toplumu yararına, Kıbrıs’ı barış adası yapma uğruna adım atmadığının kesinleştiğini belirten Gökçebel, iki devletli çözüm konusunun gündeme getirilme nedenini sordu ve “Neyin peşindesiniz. İlhak politikalarını yeniden mi pişirdiniz?” dedi.











Başa dön tuşu