KıbrısManşet

Görgü tanığı olayı anbean anlattı

Merkezi Cezaevi‘nden kaçan ve günlerce aranan firari mahkum Alexsandr Satlaev’in yakalanması sonrası, görgü tanığı konuştu; 2 kişinin yardım ettiğini söyledi

Sezerli: 2 kişi hemen arabaya binip kaçtılar

Sosyal medya hesabından anbean yaşadıklarını anlatan görgü tanığı Hakan Sezerli, evlerinin olduğu sokağın çıkmaz sokak olduğunu kaydederek, “Saat 3-4 gibi Rus’un olduğu yan eve bir araç geldi ve ben bahçede uğraştığım an çıkmaz sokak olduğu için araba ilgimi çekti ve yanına doğru yürümeye başladım, beni görür görmez 2 kişi hemen arabaya binip kaçtılar ” dedi. İlk olarak kötü bir şey düşünmediğinin altını çizen Sezerli, gördüğü kişilerin belki de cezaevinden kaçan kişiye yardım için sokaklarına gittiğini kaydetti.

“En az bir yıldır birinin kalmadığını söyledim”

“Saat 5:30 gibi de evin önünde 4-5 sivil polis gördüm ve yanlarına gittim . Buralarda olma ihtimalinden bahsederken polisimiz , kendileri burda birinin kalıp kalmadığını sordu ve bende anahtarların bende olduğunu ve en az 1 yıldır birinin kalmadığını söyledim” ifadelerini kullanan Sezerli, polislere  kapıyı açabileceğini ilettiğini belirtti ve “Polisimiz yanıma 2 kişi vererek girip bakmamızı söyledi . Kapıyı açtığım an (evi çok iyi bilen biri olarak ) kapının arkasında dayanmış bir sandalye olduğunu gördüm ve polise burada olma ihtimali çok yüksek deyip geri çekildim” dedi.

“Tüm önlemler alınarak, içerisi aranmaya başlandı”

Polisin tüm önlemleri alarak, içeriyi aramaya başladığını ve evin 2 odasının kapalı olduğunun kendisine söylendiğini aktaran Sezerli,  Ben de 1 odanın kapalı olduğunu bildiğimi ama 2.ci odanın kapalı olmaması gerektiğini söyledim” dedi.
Sezerli’nin açıklaması şu şekilde devam etti:
“Sonra bir polisimiz kapının içerden kilitli olduğunu söyledi ve benden izin alarak kapıyı kırıp içeri girdiler . Ve böylece Rus da ait olduğu yere gitmiş oldu . Yakalanma anında polisimiz normal yapılması gereken hareket de bulunarak etkisiz hale getirdi ve hiç bir şekilde kaba kuvvet kullanmadı .
Sadece 2 şeye dikkat etmek istiyorum.
1 – bugün gelenler bence yardım için gelmişler ve beni görünce hemen kaçtılar
2- dün akşam Doğanköy muhtarı Niyazi bedel beni aradı ve bana Lapta da olma şansının olmadığını , olsa olsa Ciklos bölgesi senin evin oralarda olacağını söyledi. Onu da dünden bugünü gördüğü için tebrik ederim”

 











Başa dön tuşu