KıbrısManşet

Özkıraç: Sadece Su Dairesi’nin Kıb-tek’e 20 milyon TL borcu var

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı‘nın, devlet dairelerinin 115 milyon TL’yi bulan elektrik borçlarını sıfırlanması için girişim yaptığını söyledi

Özkıraç: Su Dairesi’nin tek başına kuruma olan borcu 20 milyon TL

Su Dairesi’nin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek)’na olan 20 milyon TL borcunun, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından silinmeye çalışıldığını öne süren Özkıraç, bakanlıktan konuyla ilgili adım atıldığını söyledi.

Özkıraç, “Pandemi sürecinde, işsiz kalan vatandaşların elektrik faturalarına gecikme zammı uygulamaya çalışan hükümet, devletin kendi borcunu örtbas etmeye çalışıyor” dedi.

“Devletin kuruma toplam borcu 115 milyon TL”

Maliye Bakanlığı’nın bugün itibariyle, Kıb-tek’e olan toplam elektrik borcunun 115 milyon TL’yi bulduğunu açıklayan Özkıraç, kendi borçlarını ödemeyen Maliye’nin, şimdi de borç sıfırlama çabasında olduğunu iddia etti.

Özkıraç, “Bu konuda ısrar edilirse, tepkimiz ağır olacaktır. Sendika olarak, kuruma yatırım yapılması gerektiğini sürekli olarak vurguluyoruz. Bunun yerine ‘Kıb-tek’teki vurgunu bitireceğim’ diyenler, asıl vurgunu borçları silmekle yapmaya hazırlanıyor. Buna müsade etmeyeceğiz” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu