KıbrısManşet

Maviş: Eğitim öğretmenin özverisiyle ulaşılabilir olmuştur

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Eğitim Sekreteri Burak Maviş, KTÖS’ün hedefinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde öğrencilerin yüz yüze eğitime kavuşması yönünde olduğunu vurguladı

Maviş: Öğretmenler ne zaman aşılanacak?

Yazılı açıklama yapan Maviş şunları kaydetti:

“Dünya’daki örnekleri gibi KTÖS’ün hedefi de sağlıklı ve güvenli bir şekilde öğrencilerin yüz yüze eğitime kavuşması yönündedir. Öğretmenlerin aşılanması olumlu bir adım, peki ne zaman?

Öğretmenin emeği ve özverisi ile eğitim ulaşılabilir olmuştur

Salgının ilk günlerinde olduğu gibi öğretmenlerimiz görevlerine devam etmekte, ödev ve sorumluluklarını öğrencilerine uzaktan ulaşarak yerine getirmektedir.

Hem a-senkron, hem de senkron uygulamalarla öğrencisine ulaşan üyelerimizin özverisini takdir ediyoruz.

Uzaktan eğitim çözümlerinin yanında, BRT 2’de öğretmenlerin hazırladığı eğitim destek videoların yayınlanması da ulaşılabilirliği artırmıştır.

Buna rağmen, hala ulaşılamayan çocuklar olduğu gerçeği önümüzde eşitsizlik olarak durmaktadır.

En verimli model yüz yüze eğitimdir.

Özveri ile yapılan her şeye rağmen cihaz eksikliği, internet hızı ve erişimi sorunsalı, teknoloji okuryazarlığının yeni hayatımıza girmesi, sürdürülebilir dijital alt yapı eksikliği vb. gibi nedenlerden dolayı uzaktan eğitimin çok taraflı sınırlılıklarını ve birlikte yaşıyoruz.

Eğitim ile birlikte çocuğun sosyalleşme ve duygusal gelişimi de düşünülmelidir. Çok yönlü değerlendirdiğimizde yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını birlikte deneyimliyoruz.

Aşılama haberi eğitim hakkı için olumlu bir adımdır

Dünya’daki örnekleri gibi KTÖS’ün hedefi de sağlıklı ve güvenli bir şekilde öğrencilerin yüz yüze eğitime kavuşması yönündedir..

Yüz yüze eğitime sağlıklı ve güvenli dönebilmenin en erken yolu aşılama ve daha çok PCR testi yapmaktan geçmektedir.

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun, aşılama programının ikinci aşamasında öğretmenlerin aşılanacağını söylemesi olumlu bir açılımdır.

UNESCO ve Eğitim Enternasyonali “Okulları ve eğitim kurumlarını güvenli bir şekilde yeniden açmak ve mümkün olduğu kadar uzun süre açık tutmak bir zorunluluktur.

Bu bağlamda, aşılama sürecinde, öğretmenlerin ve eğitim destek personelinin öncelikli grup olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.” açıklamasını yaparak eğitim hakkına vurgu yapmıştır.

Aşılama planı olmalı!

Bu olumlu adımın gerçekçi ve şeffaf olabilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın detaylı bir aşılama planı olması zorunluluktur.

Bu planın içinde:

“Öğretmenlerin, okul çalışanlarının ve öğrencilerin aşılanması konusuyla ilgili planlamanın nasıl işleyeceği ile ilgili bir protokol olmalıdır.

Eğitimin tüm paydaşlarının kimlik bilgileri Sağlık Bakanlığı’na ivedilikle verilmelidir.

Kaosa neden olmamak için aşılanmada bir öncelik sırası belirlenmelidir.

Aşılamanın bir başlangıç zamanı birde 2.dozdan sonra bitiş zamanı olmalıdır.

Öğretmenlere ve ailelere okula dönüş tarihi açık ve net belirtilmeli, herkes hazırlığını ona göre yapmalıdır.
Aşı yaptırmak istemeyenler ile ilgili bir çözüm bulunmalıdır.”

Sağlık Bakanlığı’na daha önce yönelttiğimiz “aşılama” ilgili sorulara cevap almadığımızı belirtmek isteriz.

Bilgi Edinme Yasası bir tarafa işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldığı bir dönemde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin tavrını kabul etmemiz mümkün değildir.

Okulları güvenli bir şekilde yeniden açmanın aşılama ile sürdürülebilir olacağı gerçeğinden hareketle, öğrenciler dahil okullarda görevli herkesin bir an önce aşılanması için “Eğitim Bilim Danışma Kurulu” çerçevesinde işbirliğine hazır olduğumuzu yineleriz”











Başa dön tuşu