KıbrısManşet

EÖP: Belediyeler sıkı şekilde denetleme yapmalıdır

Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP), Kovid-19 önlemleri kapsamında, belediyelere büyük görev düştüğünü ve denetimlerin çok sıkı şekilde yapılması gerektiğini söyledi

EÖP’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“BELEDİYELER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI, SALGIN ÖNLEMLERİ SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLENMELİDİR”

Kamu sağlığı açısından zorunlu olan önlemlere uyulup uyulmadığının denetlenmesi ve uymayanların cezalandırılması salgın ile mücadelenin ayrılmaz ve belki de en önemli parçasıdır.

KKTC Bakanlar Kurulu, 26 Ocak 2021 tarihinde aldığı bir karar ile belediye personelini denetimler konusunda yetkili kılmış ve bu denetimlerin daha etkili bir şekilde yapılmasını sağlamaya çalışmıştır.

“Denetimler yeterince yapılmıyor”

Ne yazık ki, salgın önlemlerinin denetimi, bu karardan sonra bile yeterince yapılmamaktadır. Belediyeler, bu denetimi etkili bir şekilde yapamamakta; siyasi ve ailevi nedenlerin de bunda önemli bir etken olduğu gözlemlenmektedir.

Halkın ve işletmelerin kapalı olunan sürede ödedikleri bedelin boşa gitmemesi için salgın önlemlerine uyulup uyulmadığının ciddi bir şekilde denetlenmesi; belediyelerin bu denetlemeyi etkili bir şekilde yapması zorunludur.

“Katı şekilde denetim yapmaya çağırıyoruz”

Başta belediyeler olmak üzere kamu otoritesini salgın önlemlerinin uygulanmasını katı bir şekilde denetlemeye çağırıyoruz.

Bu denetimlerin yapılmaması halinde halkın ve işletmelerin kapalı dönemde katlanmak zorunda kaldıkları fedakarlıkların boşa gideceğinden endişe duyduğumuzu ve “aç-kapa” yönetimi ile yola devam etmemiz halinde bütün moral ve ekonomik değerlerin yok olacağını halkımız ile bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

Ayrıca görevini layıkı ile yerine getiren tüm belediyelerimize de teşekkür ederiz.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği











Başa dön tuşu