KıbrısManşet

Hükümete seslendiler: Biz işçi değiliz, SAĞLIK ÇALIŞANIYIZ

Mevsimlik İşçi olarak çalışan pandemi hemşireleri, hükümet yetkililerine seslenerek, statülerinin değiştirilmesini talep etti

Hükümete sesleniyoruz: Biz işçi değiliz, SAĞLIK ÇALIŞANIYIZ

“Artık sesimizin duyulmasının vakti geldi” diyerek açıklama yapan pandemi hemşireleri şunları kaydetti:

“Bizler Mevsimlik İşçi adıyla alınan hemşireleriz. Bugün Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ile bir görüşme yaptık.

Pandemi süresince en başından bu yana, en ön cephede savaşan, mesai saatlerini aşan, gecesini gündüzüne katan, maaşlarını her ay geç alan, evini ailesini riske atan, maddi ve manevi açıdan her sıkıntıyı yaşayan biz PANDEMİ HEMSİRELERİNİN (MEVSİMLİK İŞÇİLERİN) sesini duyurma vakti geldiğine inanıyoruz.

Bizler ön cephede savaşırken, bizim yerimizde olmak istemeyen bir çok hemşire ve doktor varken, hepimiz BİRLİK OLUP, bu işe gönül verdik.

Yoğun tempomuzda, 3’ü temaslı ve 5’i pozitif karantinası olan otellerde, hastanelerde, halkın içinde, köy köy, şehir şehir random PCR testleri yapmaya çalıştık.

Otellerdeki 100-150 civarı Covid-19 hastalarımıza 2 hemsire düşerken de biz vardık.

Günde 12 saat süren nöbetlerde, o tulumların içinde, canla başla çalışıp, tedavi gören hastalarımız sağlıklarına kavuşsunlar iyi olsunlar, ölümler olmasın, salgın artmasin diye biz çalıştık.

Çalışmaya da devam ediyoruz. Görevimizin başındayız. Yeter ki toplum sağlığını, halkımızı koruyalım ve daha fazla canlar yanmasın.

Bu zor zamanlarda herkes kendinden ödün verdi. Hepimiz nöbetlerimize, hasta olsak da gittik, kaza geçirsek de gittik. Gerek kendi imkanlarımızla gerekse Sağlık Bakanımız Ali Pilli’nin uygun gördüğü araçlarla tarama çalışmalarında bulunduk.

Bu zor zamanlarda bizim ne bir sendikamız ne de haklarımızı arayacak bir kapımız olmadı.

Buradan sesleniyoruz. Biz işçi degiliz. SAĞLIK ÇALIŞANIYIZ. HEMŞİREYİZ. HAKLARIMIZI İSTİYORUZ!

Bizlerin hükümetten, Başbakan Ersan Saner’den ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz’dan ricamız şudur;

İŞÇİ STATÜSÜNÜN değiştirilmesini istiyoruz. Uygun zamanda sizlerle görüşmeye gelmek istiyoruz.

Her zaman yanımızda olan Sağlık Bakanımız Dr. Ali Pilli’ye, Başhemşiremiz Fatma Savaşkan’a ve Pandemi sorumlu doktorumuz Şebnem Benar’a teşekkürlerimizi borç biliriz”











Başa dön tuşu