KıbrısManşet

Erhürman: Hükümeti ciddiye almak bile günden güne zorlaşıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ersan Saner‘in, hem muhalefetin yardımını istemediğini hem de eleştiri kabul etmediğini söyleyerek, ‘Burası krallık, Saner de kral mı?’ diye sordu

Erhürman: Bütün kesimlerin rahatsızlık duyduğunun kendisi de farkında

Özgür Web TV‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan Erhürman, Başbakan Saner’in, hükümete yaptıkları eleştirilere ‘Erhürman bu ülkeye yokluktan başka bir ey getirmedi’ sözlerine sert çıktı.

Saner’in açıklamalarının tamamının büyük bir hayal kırıklığı vesilesi olduğunu söyleyen Erhürman, “Ülkeyi yönetemediğinin, hükümet içinde koordinasyon kurulamadığının, ekonominin, sağlığın, eğitimin allem gallem olduğunun ve bütün kesimlerin rahatsızlık duyduğunun kendisi de farkında” dedi.

“Muhalefetteyken neler söylediğini herkes hatırlıyor”

Kendilerinin 4’lü koalisyon (CTP-HP-TDP-DP-) döneminde 16 ay hükümette kaldıklarını hatırlatan Erhürman, yaşanılan döviz krizi ve sel felaketine işaret etti.

O dönem Ersan Saner’in başta olmak üzere, tüm muhalefetin neler söylediğinin herkes tarafından bilindiğini belirten Erhürman, “Döviz krizinin bizden kaynaklanmadığını bildiği halde bizden kaynaklandığını söylemesini de herkes hatırlıyor” dedi.

“Eleştiriye hiçbir şekilde tahammülü yok”

Erhürman, Covid-19 pandemisinin ilk başlarında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kimsenin ne olduğunu bilmemesinden dolayı yapıcı muhalefet yaparak yardımcı olmaya karar verdiklerini hatrlatarak, 11 aylık süreçte, hiç bir önerilerinin hayat bulmadığını söyledi.

Erhürman, “11 ay boyunca kriz masası kuralım tekliflerimize, söylediğimiz her öneriye kulak tıkanınca ve günün sonunda ülke bu noktaya kadar gelince, bizim de eleştirimizin dozu yükseldi. Ama belliki Saner, eleştiriye hiç bir şekilde tahammül edemiyor” dedi.

“Aslında cevap vermeye dahi değmez”

Saner’in, ekonomiyi, sağlığı, eğitimi ve çalışma yaşamını kaosa sokarak mahfetmiş olmasının paniği içinde muhalefete saldırdığını belirten Erhürman, “Kime saldırabilirim diye düşünmüş ve CTP’yi seçmiş” dedi.

Erhürman, “Aslında mesnetsiz ve cevap vermeye dahi değmeyecek iddialar. Yok siz bu ülkeye yoksulluğu getirdiniz, yok açlığı getirdiniz, vs… Hangi dönemden bahsediyor anlamak mümkün değil” dedi.

“Meclisi istemiyorlar, muhalefeti istemiyorlar, krallık mı burası?

“Bir de Başbakanlıkta olan bu zat-ı muhterem, ‘gölge etmeyin başka ihsan istemem’ diyebiliyor” diyen Erhürman, Başbakan Saner’in, hem muhalefetten yardım istemediğini hem de eleştirilmek istemediğini anlattı.

Devlet yönetiminin Yürütme’den ibaret olmadığını, bunun bir de Yasama ayağı olduğunu hatırlatan Erhürman, bugün meclisin toplanmasını istediklerini ama Azınlık Hükümeti‘nin oy çokluğuyla bunu da reddettiğini hatırlattı.

Erhürman, “Meclisi istemiyorlar,muhalefeti istemiyorlar, krallık mı burası? Saner kral mı ki ne eleştiri alacak ne yardım alacak? Sürekli kendi hükümeti içinde kavgalar çıkacak, ülkede her gün yeni işsizlik olacak, sağlığından ekonomisine her yerde sıkıntılar baş gösterecek ama hiç kimse eleştirmeyecek. Hükümeti ciddiye almak bile günden güne zorlaşıyor” ifalerini kullandı

Özgür Gazete











Başa dön tuşu