KıbrısManşet

Atan: Çok eleştirdiğimiz o 4’lü hükümeti arar olduk

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, kamu maaşlarından kesinti yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, hükümeti sert bir dille eleştirdi

Atan: Sermaye kesimi elini taşın altına koymadı

Özgür Haber‘de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Atan, ilk kapanma döneminde ülkede seferberlik ilan edildiğini ve kendilerinin de kamu kesimi olarak ellerini taşın altına koyduklarını söyleyerek, o dönem fedakarlık yapmayan tek kesimin sermaye kesimi olduğunu belirtti.

Atan, “Kamu çalışanlardan kesinti yapıldı, emekliden kesinti yapıldı ama zengin işverenlerin olduğu sermaye kesiminden asla fedakarlık yapılmadığını gördük” dedi.

“Siz durup dururken, ben bunu yapıyorum diyemezsiniz”

Başbakan Ersan Saner‘in, ‘Pul ve harçlara zam yaptık ki, hayat pahalılığını miktarını maaşlara yansıtabilelim’ dediğini anımsatan Atan, “Sonra da o oranının maaşlara yansıtılmasını 3 ay süreyle dondurmuştu sevgili hükümetimiz” dedi.

Kendilerinin bu kesintilere artık müsadeleri olmadığını söyleyen Aran, “Çünkü biz çalışanın birnevi avukatıyız, vekaletleri bizdedir bu arkadaşlarımızın. Siz durup dururken, ben bunu yapıyorum diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“Sonra da biz ‘geleceğe yürüyoruz’ diyorlar. Kusura bakmayın basiretsizsiniz”

Atan, hükümetin özel sektörü perişan ettiğini, asgari ücretin belirlendiği masada dahi işverenin yanında durduğunu belirterek, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını da vurguladı.

Hükümetin ülkeyi kutuplaştırdığını ve kamuyla özel sektörü birbirine kırdırdığını söyleyen Atan, “Böl ve yönet mantığıyla hareket etmek, hükümetle sermayenin işine geliyor. Sonra da biz ‘geleceğe yürüyoruz’ diyorlar. Kusura bakmayın, bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, bir basiretsizlik var. Biz yapamıyoruz deyip kenara çekilin. Gelen yapabilir mi bilemeyiz ama en azından deneriz” dedi.

“4’lü koalisyon dönemini arar olduk”

KAMUSEN Başkanı Metin Atan, hükümetin her şeyi günü kurtarmak için yaptığını ve ‘Bu günü halledelim de yarına Allah kerim’ dediklerini söyleyerek, “O kadar eleştirdiğimiz halde, 4’lü koalisyon dönemini arar olduk” dedi.

Atan, “Biz özel sektörün şartlarını kamunun şartlarına yükseltin derken, kamunun şartlarını özel sektör şartlarına indiriyorlar. Özel sektördeki insanlar evine ekmek götüremiyor. Bin 500 TL desteği vermeyi bile beceremediler bu insanlara” dedi.

Turizm çalışanlarına verilen destek ödemesinin de söylenilenin aksine, yine işverenlerin hesabına yatırıldığını hatırlatan Atan, “Niye çalışanın hesabına yatırmıyorsunuz. Ben biliyorum ki bir çok işveren bu parayı vermeyecek çalışana” ifadelerini kullandı.

“Game over”

Hükümet ile sermayenin içiçe olmadığını kimsenin söyleyemeyeceğini belirten Atan, ülkede bir hükümet ya da Başbakan olduğunu, bir vatandaş olarak hissetmediğini söyledi.

Atan, “Hani İngiliz ‘game over’ der ya, aynen onun gibi, ‘oyun bitti’. Bu hükümet artık beceremiyoruz diyerek bırakmalıdır” dedi.

“Hukuk yoluna da basvuracağız, grev ve eylemlerimiz de hazırdır”

Özel sektörde çalışanların da sendikalaşması gerektiğine inandığını ifade eden Atan, son olarak şunları kaydetti:

“Maliye Bakanı ve Başbakana soruyorum, özel sektörde çalışanın sorumlusu işverendir, siz de kamunun iş verenisiniz, iki de bir de kalkıp benim işverenim olarak nasıl senden şunu kesicem bunu kesicem diyebiliyorsunuz?

Hükümet ister tehdit olarak algılansın ister nasihat olarak. Bizim müsademiz olmadan, kamudan kesinti yapılmasına izin vermeyeceğiz.

Yine de biz yapacağız derlerse de, hukuk yoluna da basvuracağız, grev ve eylemlerimiz de hazırdır”

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu