KıbrısManşet

Barçın: Sağlık Bakanı da Allah ile baş başa kalsın

Kronik hastalığı bulunan ve 1,5 yıl önce ilik nakli olan, ülkenin tanınmış ekonomistlerinden Devrim Barçın, aşı olmaya gittiği hastanede yaşadıklarına isyan etti

Barçın: Sağlık Bakanını Allah ile başbaşa bırakıyorum

sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, izleyenlerin de isyan etmesine sebep olan Barçın, kronik hasta olmasına rağmen, 55 yaşın altında olması sebebiyle aşı olamadığını anlattı

Barçın, saatlerce soğukta sıra beklediklerini ve ellerinde hastalıklarına dair raporları olmasına rağmen, yetkililerden aşı olamayacakları yönünde bilgi aldıklarını, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamasının böyle olduğunun iletildiğini anlattı

Barçın şunları söyledi:

“1,5 yıl önce ilik nakli oldum ve kronik hastalığı olan biriyim. Kronik hastaların aşılandığını duyduk ve hastanaye geldik ama 55 yaşın altındayız diye raporlarımız olmasına rağmen aşı olamadık.

Benim gibi çok önemli kronik hastalığı olan diğer kişilerle, saatlerce soğukta saatlerce aşı sırası bekledik.

Ama 55 yaşın altındaysan, istersen ölmene ramak kalsın, ‘Bizim aldığımız talimat böyle’ denilerek aşı yaptıramıyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum;

Sıfır risk grubunda olanları, vatandaşla birebir teması olmayan, dışarı çıkmayan basın emekçilerini aşılayan ve yine şu an vatandaşla sıfır teması olan muhtarları da aşılayacağını söyleyen Sağlık Bakanı, 55 yaş altında olan ve tedavilerini bırakıp aşı olmaya gelen bizleri, yaptığı aşı planında atlıyor.

Yazıklar olsun böyle bakanlığa, yazıklar olsun böyle politikaya.

Oy uğruna vatandaş ile muhattap olmayan insanların aşılanması kabul edilir değil. İlk aşı geldiğinde hiç bir rahatsızlığı olmayan ve aşı olan genç arkadaşlarımızın da umarım vicdanları rahattır.

Bizler basit hastalıklara sahip insanlar değiliz.

Aşınalan kişileri de suçlamıyorum. Yanlış da anlamıyorum. Bu yanlış bakanlığındır. Umarım bu yanlıştan dönülür. Sağlık Bakanı da, Allah ile başbaşa kalsın”

Barçın’ın isyan ettiği o paylaşımı:











Başa dön tuşu