KıbrısManşet

KTTO: Yaşam standartları herkesi zorlamaya başladı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) yaşam standartlarının herkesi zorlamaya başladığına işaret ederek, “Bir kez daha kapanmayı ekonomimiz kaldıracak durumda değil” dedi

KTTO: Kısıtlı çalışma saatlerine riayet etmeliyiz

Oda tarafından yapılan açıklamada, tüm çalışma düzenlerine ve kısıtlı çalışma saatlerine riayet edilmesi çağrısında bulunularak, ” Sürdürülebilir açıķ kalmanın şartı olduğunu unutmamamız gerekmektedir” denildi.
Oda tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi artan yerel vakalar nedeniyle 26 Ocak’ta başlayan
ikinci kez kapanma kararı almıştı. 24 gündür kapalı olan iş yerleri nedeni ile artık ekonomi ve yaşam standartları herkesi zorlamaya başlamıştır. 22 Şubat Pazartesi günü başlayacak kısmi açılım tüm ülkenin kalkınması için önemli bir süreçtir. KTTO , Sağlık Bakanlığı ile birlikte istişare ederek açılacak olan perakende mağazalar ve iş yerleri için Koronavirüse (COVID-19) karşı alması gereken önlemler kontrol listesi oluşturmuştur. Açılım süreci boyunca tüm çalışma düzenlerine ve kısıtlı çalışma saatlerine riayet etmemiz sürdürülebilir açık kalmanın şartı olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Bir kez daha kapanmayı ekonomimiz kaldıracak durumda değildir. Tüm paydaşların sürdürülebilir bir ekonomik hayatın devamı için tüm kurallara harfiyen uyması çok önemlidir. Perakende mağazalar ve iş yerlerinin Koronavirüse (COVID-19) karşı alması gereken önlemler kontrol KTTO resmi web sayfasından/ sosyal medya hesaplarından temin edilebilir”










Başa dön tuşu