KıbrısManşet

Görüşme, Ankara’da gerçekleşecek

 Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ankara’da bir araya gelecek.

 

Ziyaret 23 Şubat’ta yapılacak

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı ve EÖP Dönem Sözcüsü Cafer Gürcafer’in verdiği bilgiye göre, ziyaret 23 Şubat’ta yapılacak. Gürcafer, “salgın süreci ve sonrasında hedeflenen ekonomik kalkınma için yapılması gerekenler hususunda görüş alışverişinde bulunmak” maksatlı Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile teknik bir görüşme yapacaklarını kaydetti. Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Müteahhitler Birliği ile de görüşeceklerini ifade eden Cafer Gürcafer, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise nezaket ziyareti planladıklarını aktardı.

Gürcafer: Tünelin ucunda ışık göründü

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, artık tünelin ucunda ışığın göründüğünü ve “bir savaş hali” olarak nitelediği salgından yara alan ülkelerin çoğunluğunun bu ışığı görerek ekonomisini yeniden ayağa kaldırmak için harekete geçtiğini kaydetti. Gürcafer, bu bağlamda ülkelerin aşı ile ortaya koyacakları bir ekonomik yapılanma içerisinde olduklarını söyledi. Aşılama programını eleştiren Cafer Gürcafer, Kuzey Kıbrıs’ın aşıya ulaşma noktasında Türkiye ve AB olmak üzere sadece iki kapısının bulunduğunu, ancak en önemli kapının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ifade etti. Gürcafer, aşının Türkiye’den hibe olarak alınabileceğini bir de Türkiye’nin aracılığı ile parasını ödeyerek aşı alınabileceğini ifade ederek, EÖP olarak “200 bin civarında aşıyı paramız ile alalım” şeklinde bir girişim yaptıklarını, Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile görüştüğünü ve firma ile bir takım görüşmeler yapıldığını belirtti. Gürcafer, “Bizim aşılanmamamızdan dolayı hem sağlık açısından hem de ekonomik bakımdan kaybımız çok çok büyüktür” ifadelerini kullanarak, “Bizim kurtuluşumuz aşıdır” dedi.

“On binlerce insan işsiz”

Gürcafer, Bakanlar Kurulu ve hükümetin parasal anlamda sıfırı tükettiğini iddia ederek, kontrollü, olabildiğince sağlık için ortaya konan hassasiyetlerin göz önüne alınarak hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Gürcafer, “Başka çare yok. ‘Kapanma devam etsin’ demek kolaydır. Zor olan; ‘kapanma devam etsin ama şu insanlar da şu şekilde evine ekmek götürmeye devam etsin’ demektir. Şu anda on binlerce insan işsiz ve aşsızdır. Tenceresini kaynatabilme endişesi taşıyor” dedi. “İnsanlar çaresizlik noktasına gelirse artık iş bitmiştir” diye Gürcafer,  “Ben bu tehlikeyi görüyorum. Yasağa rağmen birçok işletme açıktır. Zaten bir sivil itaatsizlik var, nedeni ise ekmek kavgası, açlıktır” diye konuştu.











Başa dön tuşu