KıbrısManşet

Sucuoğlu: Pilli yorgunmuş falan, yoktur öyle bir şey

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Sağlık eski Bakanı Ali Pilli‘nin görevden alınmasının çok yanlış olduğunu söyleyerek, Başbakan Ersan Saner‘in sebebini açıklamak zorunda olduğunu söyledi

Sucuoğlu: Bunun altında başka bir sebep var

Özgür Gazete Genel Yayın Yönetmeni Pınar Barut’a açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, Pilli’nin görevden alınmasının yanlış bir tutum olduğunu ve zamanlamasının da hatalı olduğunu söyledi.

“Şahsen ben sebebini anlamakta zorlanıyorum. Pandemide belli bir başarıya yaklaşırken ve vakalarda belli bir seviyenin altına düşmüşken yapılan bu değişikliğin altında başka bir sebep var” diyen Sucuoğlu, Başbakan Saner’in bunu açıklaması gerektiğini vurguladı.

“Yorgunluk falan, yok öyle bir şey”

Saner’in, ‘Pilli’yi yorgun gördüm ve istirahat etmesi için görevden aldım’ sözlerine tepki gösteren Sucuoğlu, bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sucuoğlu, “Yorgunluk falan, yok öyle bir şey. Daha 1 ay önce ‘Ali Pilli dünyanın en iyi Sağlık Bakanlarındandır’ diye kendisi canlı yayında söylemişti. Ya çıkıp gerçeği söyleyecek ya da ‘Benim kararım bu, kimseye hesap vermek zorunda değilim’ diyecek” dedi.

“Yarım kalan işi bitireceğiz”

Pilli’nin ‘Mart’ta kurultay istiyoruz’ talebine de değinen Sucuoğlu, bunun zaten en geç Ekim ayına kadar yapılması gereken olağan kurultay olduğunu ve kesinlikle süratle kurultaya gidilmesi gerektiğini söyledi.

Sucuoğlu, olağan kurultayda yeniden aday olacağını da vurgulayarak, “Parti artık bu aşamadan sonra bu yükü taşıyamaz. Zamanında gereken ağırbaşlılığı ve töleransı gösterdik, bu kurultayda yarım kalan işi bitireceğiz” dedi.

Özel Haber / Pınar Barut











Başa dön tuşu