KıbrısManşet

Dün açıldık KIB-TEK bugün mesaj gönderdi: Elektrikler kesilecek!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu abonelere, borçlarını ödememeleri durumunda 3 gün içinde elektriklerinin kesileceklerine dair mesaj gönderdi, vatandaş isyan etti

KIB-TEK, vatandaşlara elektriklerinin kesileceğine dair mesaj gönderdi

KIB-TEK elektrik borcu olan abonelere borçlarını 3 gün içinde ödememeleri halinde elektriklerinin kesileceğine dair mesaj gönderdi.

Özgür Gazete‘ye ulaşan vatandaşlar, ülkede daha dün sektörlerin açıldığına dikkat çekerek elektrik faturalarını nasıl ödeyeceklerini sordu.

Arıklı: Kapalı dönemde ne kimsenin elektiriğini kesmek ne de ödenmeyen borçlara faiz uygulamak lüksümüz yoktur

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu daha önce kapalı olunan dönemde elektrik faturalarına aynen faiz işleyeceğini ve borçların ödenmek zorunda olacağını açıklamıştı.

Tepki çeken bu açıklamanın ardından Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, gecikme faizi konusunda KIB-TEK yönetimiyle görüştüğünü belirterek,“Bugün basında çıkan bu yazı ile ilgili olarak Kıb-Tek yönetimi ile görüştüm. Dedikleri; ‘Mesele tamamen bankaların otomatik ödemeleri ile ilgilidir. Bizim faizleri silmek için yasal dayanağımız yoktur. Faizler için Bakanlar Kurulu kararı gerekir.’ Kapalı dönemde ne kimsenin elektiriğini kesmek ne de ödenmeyen borçlara faiz uygulamak lüksümüz yoktur. Gereken neyse yapılacaktır.” demişti.

Tüm bunlardan sonra daha ülkede dün sektörler açılmasına rağmen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun elektrikleri keseceğini söylemesi tepkiye yol açtı.

Özkıraç: Üstüne basarak söylüyorum bu bir uyarıdır

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç, durumla ilgili Özgür Gazete’ye konuştu.

Özkıraç, atılan mesajların hatırlatma mesajları olduğunu, kuruma yüklü borcu bulunan belediyeler ve devlet kurumları için de uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Özkıraç, “Bu bir uyarı mesajıdır. Ancak büyük borçluların ve belediyelerin ödemesini talep ediyoruz ödemedikleri taktirde gereğinin yapılacağız. Ama üstüne basarak söylüyorum bu bir uyarıdır. Devlet kurumların otellerin ve belediyelerin kuruma olan borçları ödenmedikleri takdirde gereği neyse yapılacaktır”dedi.

 

ÖZGÜR GAZETE

 

 











Başa dön tuşu