KıbrısManşet

Alsancak Belediyesi ve Kıbrıs Developments işbirliği

Alsancak Belediyesi ve Kıbrıs Development arasında, 4 milyon 444 bin TL değerindeki Girne-Alsancak Alternatif Üst Yol ve Köprüler projesinin yapımıyla ilgili protokol imzalandı

Alsancak Belediyesi ve Kıbrıs Developments işbirliği

İmza töreninde konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, bugünün belediye açısından çok anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Ataser, “4 yıl önce projesini yaptığımız ve hayata geçirmek adına bütçesini oluşturmak için kaynak aradığımız Alsancak ve Yeşiltepe’yi birbirine bağlayacak olan köprülerin, birince etabı olan doğu köprüsünün projesini bitirdik” dedi.

“Kıbrıs Developments’ten yardım istedik”

Beldede su sorununun arttığını ve özellikle Çıkarma Plajı bölgesinde, vatandaşa su verme açısından sıkıntılar yaşandığını belirten Ataser, belediye olarak projelerini yaptıklarını ama bütçe konusunca sıkıntı çektikleri için hayata geçiremediklerini anlattı.

Ataser, Biz de bölgemizde büyük yatırımları olan ve hem Alsancak’ı hem de KKTC’yi, yaptığı projeleriyle one çıkaran Kıbrıs Developments’ten yardım istedik. Özellikle su konusunda büyük sıkıntı çektiğimizi biz yardımcı olmasını istedik” dedi.

“Köprü ve cadde’ye Çağatay Özbirim adı verilecek”

Projedeki köprünün ve yolun genişletilmesinin gerektiğini söyleyen Ataser,  Kıbrıs Developments direktörü Çağatay Özbirim’in bu yardım taleplerini kabul etmesinden ötürü çok mutlu olduklarını, belediye ile işbirliği içinde çalışarak, kısa sürede projeyi yapma hedefleri bulunduğunu belirtti.

Ataser, “Özbirim’in bu yardımseverliğine karşı biz de belediye olarak, yapılacak köprü ve caddeye Çağatay Özbirim adını vereceğiz” dedi.

Proje bedeli 4 milyon 444 bin TL

Kıbrıs Developments ve Çağatay Özbirim’e, belde halkı adına teşekkürlerini ileten Ataser, projenin bedelinin de 4 milyon 444 bin TL olduğunu açıkladı.

Ataser, “Bir nevi alternatif bir çevre yolu yaratıyoruz. Aslında devletin yapması gerekeni yapıyoruz. Bu çalışma bizim belediye tarihimizin en büyük çalışmasıdır. Umöarım diğer yatrımcılar ve belediyelere de örnek olur” ifadelerini kullandı.

Özbirim: Bu jest için çok teşekkür ediyorum

Ataser’den sonra sözü alan Çağatay Özbirim de, bu günün kendisi için çok duygusal bir gün olduğunu ve Alsancak sevdalısı bir Alsancaklı olduğunu belirtti.

Özbirim, “Köprü ve caddeye adımın verilecek olduğunu şu an öğrendim. Böyle bir talebim yoktu. Bu jest için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Alsancak sevdalısıyım”

Özbirim, başkan Ataser ile göreve geldiği ilk günden bu yana uyum içinde bir çok projede çalıştıklarını ifade etti.

Özbirim, “Şirket olarak en yoğun yatırımlarımız Alsancak’ta olmuştur. Bu da benim sevdamdan dolayıdır. Bu güne kadar uluslararası proje yarışmalarında bir çok kez ülkemizi de temsil ettik ve gerek en iyi konut gerek en iyi alt yapı gerek se yeşil alan ve çevre açısından bir çok ödüle layık görüldük” dedi.

“Yurt dışında ülkemiz adına ödüller kazanıyoruz, yetkililerin bunu onure etmesi çok önemlidir”

Bir yatırımcı olarak, kaliteli projeler geliştirmeyi ve başta Alsancak olmak üzere KKTC’yi yurt dışında temsil etmekten onur duyduklarını belirtten Özbirim, bunun devlet yetkilileri tarafından onure edilmemesi konusunda sitem etti.

Özbirim, “Ülkeye bir madalya kazandıran bir sporcunun sevinci kadar güzel bir sevinçtir, projelerimizin yurt dışında ödüller alması. Çünkü orada, ‘ödül Çağatay Özbirim’in ya da Kıbrıs Developments’indir’ demiyorlar, KKTC’nin diyorlar. Farkındalık yaratılması adına, yetkililerin bunları takdir etmesi ve onurlandırması çok önemlidir. Bizler hem ülkeye hem de Alsancak’a yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu