KıbrısManşet

KTGB: Basın emekçilerini hedef gösterilmesi kabul edilemez

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) yönetim kurulu, Gizem Özgeç’i ve muhalif basını hedef alan Kıbrıs Medya Grubu Kurucu Başkan Yardımcısı Nur Nadir’i kınayarak yargı yoluna gidileceğini açıkladı

KTGB Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Hasbel kader sahibi olduğu gazeteyi ve televizyonu, insanların özel hayatını kamu önünde deşifre etmek, onlara hakaret etmek ve ağır suçlamalarda bulunmak için araç olarak kullanmaktan çekinmeyen Kıbrıs Medya Grubu Kurucu Başkan Yardımcısı Nur Nadir’i, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak şiddetle kınıyoruz.

Nadir’in kendi televizyon kanalında katıldığı bir programda, Sağlık Bakanlığı’nda Basın Danışmanı olarak görev yapan ve pandemi döneminde bakanlık ile gazeteciler arasında kilit noktada yer alan meslektaşımız Gizem Özgeç’e sarf ettiği çirkin hakaretler, kabul edilemez bir noktadadır.

“Basın emekçilerini hedef gösterdi”

Kurumunda yaşanan emek sömürüsüne ve onlarca hak ihlaline rağmen utanmadan basın emekçilerini yayınlarında hedef gösteren bu şahsın, özel hayatın gizliliğini ihlal ederek kişilere saldırması ve bunu defalarca tekrar etmesi, ne etik değerlere ne de ahlaki normlara uymamaktadır.

Nur Nadir’in bu hadsiz ve sınırını aşan ifadeleri ne ilk ne de sondur.

“Muhalifleri FETÖ’cü ilan etti”

Nadir ayrıca, söz konusu yayında, sadece Özgeç’e hakaret etmekle kalmamış, kendisi gibi düşünmeyen ve ‘muhalif’ olarak adlandırdığı tüm medyayı da FETÖ’cü ilan etmiştir.

Medya, basın ya da gazetecilik alanında, hiçbir tecrübe, birikim veya fikir sahibi olmayan bu şahsın, rastgele geldiği bir ‘medya patronluğu’ noktasında, basın dünyasına ayar çekercesine savurduğu hakaret ve ağır suçlamalar, sadece etik değerleri aşmamış aynı zamanda da bir suç unsuru oluşturmuştur.

Nur Nadir’e bu tür saldırıların bir hukuk devletinde kabul edilemez olduğunu hatırlatır, özellikle kadın meslektaşlarımıza karşı yapmış olduğu cinsiyetçi saldırıyı şiddetle kınadığımızı bir kez daha bildiririz.

“Yarsal mücadele başlatılıyor”

KTGB Yönetim Kurulu olarak üyelerimize ve onların haklarına karşı yapılan her türlü saldırı ve tehdidin karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtir, gerekli yasal mücadelenin verilmesi için girişim başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği YK











Başa dön tuşu