KıbrısManşet

“Karar sadece KKTC vatandaşı için” dediler ve izin vermediler

Kapanma döneminde güneye geçişlerle ilgili yaşanan belirsizlik ve sıkıntılar hala devam ediyor. Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan ve kuzeyde yaşayıp güneyde çalışan vatandaşların geçişte sıkıntı yaşadığı belirtiliyor

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşına geçiş izni verilmedi

Özgür Gazete’ye ulaşan bazı yurttaşlar, güneyde çalışıp kuzeyde yaşayan Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının, geçiş konusunda, yetkililerin keyfi uygulamalarına maruz kaldıklarını ifade ediyor

Bakanlar kurulu kararlarıyla belirlenen gerekli evraklı ve negatif PCR testi olan Kıbrıs cumhuriyeti vatandaşın, geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bu yana güneydeki işine ve kuzeydeki evine, bazen sıkıntılar çıksa da gidip gelebildiği ama son geçişte izin verilmediği iddia edildi.

Kuzeyde yaşayıp, güneyde çalışıyor

Aralık ayında kapıların güneyde çalışanlar için kapanmasıyla birlikte, bir süre sürekli olarak kuzeyde kalan yurttaş, Ocak ayı sonuna doğru, birçok güney çalışanı gibi kuzeydeki evini terk edip işini kaybetmemek için geçiş yaptı.

Son 1 aydır güneyde ailesinin evinde kalan kişi, yeni alınan Bakanlar Kurulu’nun son kararıyla birlikte kuzeye geçmek için PCR testini yaptırıp sınıra gitti.

“Karar sadece KKTC vatandaşı için” dediler ve izin vermediler

Fakat görevliler, bu kararın sadece “KKTC vatandaşları” için olduğu söyleyerek, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan yurttaşın geçişine izin vermedi.

Karar göre geçiş hakkı bulunmasına rağmen, iddiaya göre sınır kapısındaki muhaceret ve Sağlık Bakanlığı görevlilerin geçişine izin vermediği yurttaş, çaresizce ailesinin yanına döndü.

Özgür Gazete











Başa dön tuşu