KıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu: Basın emekçilerinin ve örgütlü oldukları sendika ile birliğin yanındayız

Bağımsızlık Yolu, Asil Nadir‘in eşi Nur Nadir‘in açıklamalarına tepki göstererek, basın emekçilerinin ve basın örgütlerinin yanında olduğunu vurguladı

Uğranılan kötü muameleler, hastaglar ile paylaşılacak

Bağımsızlık yolunun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Bağımsızlık Yolu olarak basın emekçilerinin ve örgütlü oldukları sendika ile birliğin yanında olduğumuzu belirtir, basın özgürlüğünün onurumuz olduğu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Nur Nadir’in açıklamalarına olan öfkemizi örgütleyerek herkesi Kıbrıs’ta basın emekçisi olarak kendinisinin yahut bir yakınının medya patronları tarafından uğradığı mobbing, taciz, sansür veya herhangi bir kötü muameleyi ifşa etmeye çağırıyoruz.

Özel sektörde sendikalaşmanın oldukça zor olması, Mobbing Yasası’nın bulunmayışı, Basın İş Yasası’nın etkili biçimde uygulanmayışı, basın emekçilerinin medya patronları tarafından uğradığı sömürü ve kötü muamelenin başlıca sebepleri.

Basın emekçilerinin patronları tarafından yaşadığı bir kötü muameleyi #BasınÖzgürlüğüOnurumuzdur #MobbingYasasıHemenŞimdi #SendikasızÇalıştırılmakYasaklansın #BasınİşYasasıUygulansın hastagları ile sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz.

#BasınÖzgürlüğüOnurumuzdur #MobbingYasasıHemenŞimdi #SendikasızÇalıştırılmakYasaklansın #BasınİşYasasıUygulansın
#BağımsızlıkYolu “











Başa dön tuşu