KıbrısManşet

İşte yeni kararlar

Başbakan Ersan Saner, bugün saat 15:30’da toplanan Bakanlar Kurulu‘nun ardından alınan yeni kararları açıklıyor

Yeni kararlar

Alınan kararlar şöyle:

1- 1 Mart Pazartesi’den 8 Mart Pazartesi günleri arasında saat 21:00’dan sabah saat 05:00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

2- Bar, kafe, restaurant, meyhane, taverna, kahvehane kıraathane vb. gibi iş yerleri haricindeki tüm işletmeler hizmet verebilecek.

3- 1 Mart Pazartesi’den 5 Mart Cuma gününe kadar tüm açık olan işletmeler 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacaktır.

4- 1 Mart tarihinden itibaren Pazar günleri eczane, fırınlar ve benzin istasyonları haricinde tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.

5- Pazartesi-Cuma günleri ise;
Marketler 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacaktır. (Cumartesi günleri de dahil)
Perakende ve mağazacılık hizmetleri (süpermarket ve tüm sektörlere tedarik sağlayan işyerleri hariç) 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet vereceklerdir.
Tedarik zinciri sipariş alma, raf tanzim ve teşhir olmak üzere yapılmaktadır. 08:00-20:00 saatleri arası sipariş, sıcak satış ve dağıtım yapılacaktır. 20:00’dan sonra raf düzenleme ve tanzim işleri yapılacaktır.

6- Güneyde çalışan işçiler son 3 günde yapılmış PCR testlerini ibraz etmeleri kaydı ile geçişlerini sağlayabilecekler.

7- Paket servis hizmetleri Pazar günü hariç diğer günler 21:00’a kadar hizmet verebilecek.

8- İlçeler arası geçişlerde Lefkoşa ve Girne ilçelerinden diğer ilçeler girişler emniyet kurulları denetiminde olacak. Lefkoşa ve Girne arasında herhangi bir denetim olmayacak.

9- Kademeli açılma kararları çerçevesinde, berber kuaför ve güzellik salonlarında görev yapan çalışanlar 3 Mart’a kadar PCR testini tamamlamak üzere 4 Mart’ tan itibaren Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği koşullarda ve randevulu olarak hizmet verebilecekler.

 

 

 











Başa dön tuşu