KıbrısManşet

Girne Belediyesi’nden işyeri açacaklara önemli duyuru

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Şehir Planlama Dairesi’nden onay alınarak Girne Belediyesi hudutları yeni açılması tasarlanan iş yerleri için yapılacak iş ile işyerinin uygunluğu kararı yetkisi, yasalar ve tüzükler çerçevesinde belediyelere verildi

İmar Bölümü’nden görüş alınması gerekiyor

Bu bağlamda yeni açılacak işyerleri için, kiralanacak ve/veya satın alınacak her türlü yapıda/binada belediyenin İmar Bölümü’nden önceden görüş alınması gerekiyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yasayla birlikte kentte işletmelerin oluşturduğu trafik yükünün azalacağına dikkat çekerek, bölgede yapılacak ticari işin bölge halkına olan etkisi de belirlenip ona göre izin verileceğini ifade etti.

Aynı zamanda konut sahibinin ve komşuların şikayetleri de göz önünde bulundurularak verilecek izinde belirleyici etken olacağını açıkladı.

Güngördü, bu yasa kapsamında belediyemiz hudutları içerisinde, açılacak olan işyeri, ofis, vb. işletmelerini satın almadan veya kiralamadan önce belediyemize müracaat etmesi yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Tüm halkın diğer tüm kurallara uymakla birlikte sorun yaşamaması adına bu önemli yasal kurala da uyması gerektiğini kaydetti.











Başa dön tuşu