KıbrısManşet

Kıbrıs Sosyalist Partisi’nden basın emekçilerine destek

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), ifade ve basın özgürlüğüne vurgu yaparak, basın emekçilerine destek açıkladı

KSP: Basın araçlarının büyük çoğunluğu sömürü ve baskı düzeninin savunucularıdır

Yazılı açıklama yapan KSP, halkın barış ve özgürlük mücadelesindeki araçlarından birinin de ifade ve basın özgürlüğü olduğuna dikkat çekerek, basın çalışanlarına ve basın özgürlüğüne tam saygı talep ettiklerini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Halkımızın barış, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin en önemli mücadele araçlarından biri de ifade ve basın özgürlüğüdür.

Burjuva emperyalist düzende basın da mali sermayenin kontrolündeki tekellerin eline geçmiştir. Basın araçlarının büyük çoğunluğu sömürü ve baskı düzeninin savunucularıdır.

“Basında sendikalaşma engellenmektedir”

Basın çalışanlarının diğer özel sektör çalışanları gibi sendikalaşmaları engellenmekte, düşük maaş ve ücretlerle, hatta bedava çalıştırılmakta, sosyal hakları ödenmemektedir.

Birçok basın kurulusunda sendikalaşma engellenmektedir.

Son yıllarda basın çalışanlarımızın haklarına karşı saldırılar artmıştır. Özellikle Kıbrıs Gazetesi ve Kıbrıs Medya çalışanları haddini bilmez bir patronun iki dudağı arasında her türlü hak mağduriyetine uğramaktadır.

“Basın çalışanlarının taciz ve hakaretlerine uğradıklarına da tanık olmaktayız”

Basın çalışanlarının patronlardan gelen baskılar yetmezmiş gibi devletin üst kademelerindeki görevlilerin canlı yayın programlarında taciz ve hakaretlerine uğradıklarına da tanık olmaktayız.

Kıbrıs Sosyalist Partisi olarak, Kıbrıs’ın kuzeyinde basın çalışanlarına ve basın özgürlüğüne tam saygı talep ederken, bu amaçla mücadele eden Basın-Sen ve tüm basın mensuplarının yanında olduğumuzu açıkla, haklı mücadelelerini selamlıyoruz.

Kıbrıs Sosyalist Partisi/Merkez Komitesi”











Başa dön tuşu