KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Saner: Aşılamada tereddütlerim var

Başbakan Ersan Saner, aşı konusunda tereddütleri olduğunu belirterek aşı programındaki hedeflerini açıkladı

“Hedef önümüzdeki 2 ayda 20 yaş üstü nüfusu aşılamak”

BRT’de katıldığı programda konuşan Saner, hedeflerinin önümüzdeki 2 ayda 20 yaş üstündeki nüfusu aşılamak olduğunu da açıklayan Saner, alınan önlemlere uymanın yeniden kapanmamak adına önemli olduğunu vurguladı.

Saner: “Her kapanma vakaların artışı yanında ekonomiye büyük zarar vermektedir. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına herkesin uymasını istiyoruz, ekonomiyi ayağa kaldırmak için eğitim ve turizmin faaliyetlerine başlanabilmesi adına yoğun çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“Aşılamada tereddütlerim var”

Saner, “aşılama programımızı yaptık ancak bu programına harfiyen uyduğumuz konusunda benim de tereddütlerim var. Burada birinci hedef kitlemiz kronik hastalıkları olan ve 65 yaş üzeri vatandaşlardı ama bunda sapmalar oldu” dedi

“ 10 bin aşıya daha ihtiyaç vardır”

Aşılama programına da değinen Saner, “Mart ayının sonuna kadar ikinci doz aşıların tamamlanabilmesi için 10 bin doz aşıya daha ihtiyaç var. Anavatana yapacağım ziyarette aşı konusunda da çok önemli gelişmelerin olabileceğini  şimdiden halkımla paylaşmak istedim.” dedi.

Bugüne kadar ülkemize 80 bin doz Coronavac aşısı geldi ve Avrupa Birliği’nden 7 bin adet aşı geldi. Toplamda bugün bakıldığında elimizde 8 bin doz aşı vardır ikinci dozları tamamlamak için 10 bin aşıya daha ihtiyaç vardır.

“10 bin aşı gelirse 45 bin kişinin aşılanması tamamlanacak”

Mart ayının sonuna kadar ikinci dozların tamamlanması için. 10 bin aşı daha geldiği takdirde ülkemize 45 bin vatandaşımız aşılanması tamamlanmış olacak” dedi.

Başbakan, Sağlık Bakanlığı’nın bundan sonraki aşılama programı ile ilgili çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu kaydetti.











Başa dön tuşu