KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Covid-19’a karşı uygulanan tedbirler gevşetiliyor

Güney Kıbrıs’ta Covid-19’a karşı uygulanan mevcut tedbirler bugünden tarihinden itibaren gevşetiliyor

Okulların bir kısmı ders başı yapıyor

Özel ve devlet lisesi birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ve Teknik Okulları öğrencileri pazartesi günü okullarına dönüyorlar.

Bunun yanı sıra, 1 Mart’tan itibaren spor salonları, dans okulları ve diğer kapalı atletizm tesisleri ve yüzme havuzları yeniden çalışmalarına başlıyor.

Yaşlılar ve huzur evlerine ziyaretlere, grup antrenmanlarına ve C kategorisi tüm grup sporlarına yeniden izin veriliyor. Restoranlar ise 16 Mart’ta açılacak.

Bugünden itibaren özel ve devlet lisesi birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ve Teknik Okulları öğrencileri doğal katılımla okullarına geri dönmelerine, Konservatuarların, eğitim merkezlerinin ve öğleden sonraları yapılan diğer alanların eğitimci de dâhil iki kişiye kadar (bir öğrenci ve bir öğretmen) doğal katılımla yeniden çalışmaya başlayacak.

Açılm sağlık protokolleri temelinde başladı

Sergi alanları ve galeriler de yine belirlenecek direktifler ve Sağlık Bakanlığı’nın sağlık protokolleri temelinde açılacak.

Ayrıca, Çalışma Bakanlığı tarafından belirlenecek protokoller temelinde huzur evlerine ziyaretler, grup antrenmanları, KOP ve KOA protokollerine uygun olarak C kategorisi grup sporları ile A ve B kategorisi şampiyonası için tüm maçlar, spor amaçlı doğa patikalarına ulaşım, gıda ürünleri dışında seyyar satıcılık ve her türlü pazarcılık serbest olacak.











Başa dön tuşu