KıbrısManşet

Tolun: Belirsizlik var

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Koronavirüs salgını nedeniyle belirsizlik yaşandığına işaret ederek, “Acenteler batma noktasında” dedi

Tolun: Devletten katkıları alamıyoruz

Özgür Gazete’ye konuşan Tolun, pandemi nedeniyle acentelerin turist getirip götüremediğini, devletten katkı alamadıklarını kaydederek, “Acenteler turist götüremediği için, daha önce sattığı paket gezilerinin parasını alamadı” dedi.

“Personel ödenemez durumda”

Acentelerin 1 yıldır kapalı olduğunu ve personelleri ödeyemediğini belirten Tolun, “Bir gelirimiz yok” dedi. Uçak fiyatlarının çok pahalı olduğuna da işaret eden Tolun, acentelerin bilet kesemediğini, insanların ise daha fazla internetten bilet kestiğini ifade etti.

“Acenteler batma noktasında”

Acentelerin batma noktasında olduğunu söyleyen Tolun, kiraların ve banka borçlarının ödenemediğini ifade etti.

“170 acente, bin 150 ise çalışan var”

170 acentenin olduğunu bin 150 ise çalışanın olduğunu kaydeden Tolun, çalışan çoğu kişinin vatandaş olduğunu söyledi. Devletin çalışana bin 500 TL katkı verdiğini; ancak acenteler olarak çalışanlara kendilerinin de yardım yapması gerektiğini ifade eden Tolun “Cebimizde para kalmadı” dedi.

“Aralık ayına kadar işverenin sosyal sigortası ödenirdi”

Aralık ayına kadar işverenin sosyal sigortasının devlet tarafından ödendiğini kaydeden Tolun, “Şimdi ise 10 kişiden fazla çalıştıran işverenin sigortasına yüzde 50 veriliyor, 20 kişiden fazla çalışanın sigortasına ise yüzde 35 katkı veriliyor. Acenteler daha da zora girdikçe, devlet yardımını artıracağına kısıyor” dedi.

Tolun, açılım konusunda bir belirsizlik olduğunu kaydederek, durumun kötü olduğunu ifade etti.

Özel Haber – Mustafa Baflı











Başa dön tuşu