KıbrısManşet

Oktay: KKTC’ye bu yıl 2 buçuk milyar Türk lirası yeni kaynak ayırıyoruz

Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-KKTC 2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi

Oktay: KKTC’ye bu yıl 2 buçuk milyar Türk lirası yeni kaynak ayırıyoruz

Oktay konuşmasında  “Bu anlaşma ile KKTC’ye bu yıl 2 buçuk milyar Türk lirası yeni kaynak ayırıyoruz. Geçen yıldan devreden tutarla birlikte toplam 3 milyar 250 milyon liralık bir destek öngörüyoruz. Anlaşmanın temeli; dayanışmadır, samimiyettir ve kardeşliktir.”dedi.

“Bu hafta 20 bin Covid aşısını daha KKTC’ye gönderiyoruz”

Oktay, “Bu hafta 20 bin Kovid aşısını daha KKTC’ye gönderiyoruz. Böylece toplam aşı yardımımız 100 bine ulaşmış oluyor.”dedi.

“Çözüm için tek yol iki devletli modeldir, egemen eşitliktir”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Nisan sonu gerçekleşecek olan gayrı resmi 5+BM toplantısına yaklaşımlarının da net olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Çözüm için tek yol iki devletli modeldir, egemen eşitliktir.

Şimdi bakıyoruz, Kıbrıs meselesinin neredeyse kangren hale gelmesinin müsebbibi olan Avrupa Birliği, Cenevre’de müzakere masasında yer almayı bekliyor.

Avrupa Birliği’nin bu sürece katacağı hiç bir şey yoktur, dolayısıyla 5+1 toplantısında bulunmalarını kabul etmiyoruz.

Milli davaya olan inancımızla Kıbrıs Türk halkının meşru hakları teslim edilene dek ve kardeşlerimizin Ada’da siyasi eşitliği sağlanana kadar hak ve hakkaniyet mücadelesini sürdüreceğiz. İki egemen devletli çözüm irademizden geri adım atmayacağız.

KKTC’ye uygulanan haksız ambargoları sineye çekmeyeceğiz. KKTC’de üreten, hem adaya hem bölgeye katkı veren iş insanlarının, üniversitelerin, turizmcilerin emeklerinin zayi olmasına izin vermeyeceğiz. KKTC’li gençlerimizin geleceğinin karartılmasına göz yummayacağız.”

 











Başa dön tuşu