KıbrısManşet

Saner: Yaklaşık 400 milyon TL kaynak paketi ile reel sektörü destekleyeceğiz

Başbakan Ersan Ersan 2021 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’ne ilişkin BRT’de açıklamalarda bulundu

“Yaklaşık 400 milyon TL kaynak paketi ile reel sektörü destekleme kararı aldık”

Başbakan Saner, yaklaşık 400 milyon TL kaynak paketi ile reel sektörü destekleme kararı aldıklarını ve aşılama çalışmalarının da Türkiye ile birlikte aynı paralel kararlılıkla devam edeceğini belirtti

10 Milyar 240 Milyon civarında olan bütçesinin 2.5 Milyar TL’lık kısmı Türkiye tarafından sağlanacak

Başbakan Saner, “KKTC’nin 10 Milyar 240 Milyon civarında olan bütçesinin 2.5 Milyar TL’lık kısmı Anavatan Türkiye’mizin katkıları ile sağlanacak. 2020 yılından 2021 yılına aktarılan 750 Milyon TL’lik bir bütçe ile toplamda 3 Milyar 250 Milyon TL’lik bir kaynak gerek alt yapımızın güçlenmesi gerekse diğer hibeler ve krediler olmak üzere KKTC Maliyesi tarafından kullanılacaktır” dedi.

Yarım kalan at yapı çalışmaları yeniden başlayacak

İki ülke arasında güçlü işbirliğinin önemine vurgu yapan Başbakan SanerKKTC’nin özellikle alt yapı yönünden uzun zamandan beri yarım kalan çift şerit bölünmüş yollar ile  yerleşim bölgelerinde bulunan üçüncü sınıf yolların tamamlanmasına başlanabilmesi kapsamında imzalanan protokol ile hayata geçirileceğini belirtti..

Sağlıkla ekonomiyi de paralel yürüteceğiz

Ersan Saner, “Burada yapmış olduğumuz temaslarda KKTC Covid 19 salgınından dolayı dünyanın diğer  ülkeleri gibi çok ciddi ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Bu sadece KKTC’ye özgü bir olay değildir…Dolayısıyla ekonominin bu atılan adımlardan tabi sağlık en başta gelecektir ama sağlıkla birlikte ekonominin de birlikte paralel yürütülmesi pek de mümkün olmuyor. Zaten ülkemizde en büyük sıkıntının da bundan kaynaklandığını çok net biliyoruz ” dedi.

Başbakan Ersan Saner, yaklaşık 400 milyon TL kaynak paketi ile reel sektörü destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Saner, “Hükümet olarak 360 Milyon TL civarında kaynak paketi açıklayıp ki bu ekonomimize elektrik katkı payını da koyacak olursak 400 Milyon TL civarından bir bütçe ile covid 19 sürecindeki reel sektörü destekleme kararı almış bulunmaktayız. Bu almış olduğumuz kararda bu protokol içerisinde Sayın Fuat Oktay ile değerlendirilmiş ve bizlere de  Covid 19’dan dolayı reel sektörmüze yapılacak katkılardan dolayı yardımlarının süreceğini buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Başbakan Saner, protokol kapsamında KKTC’de üretilen ürünlerin pazarlanabilmesi yönündeki bürokratik engellerin ortadan kalması yönünde de çalışmaların başlatılacağını ifade etti.











Başa dön tuşu