KıbrısManşet

Ataoğlu: Kafeterya dışında kalede bir hasar yok

St.Hilarion Kalesi’nde akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, itfaiye, askerler ve Sivil Savunma ekiplerinin saatler süren çabalarının ardından kontrol altına alındı

Ataoğlu: “Kafeterya dışında kalede bir hasar yok”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’da, devletin tüm birimleriyle yangın bölgesinde olduğunu söyledi.

Ataoğlu, kaledeki kafeterya bölümünü2n, akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında tamamen yandığını belirtti.

Ataoğlu, bununla birlikte, alevlerin kafeterya dışındaki bölümlere sıçramasının önlendiğini ve tarihi kalede herhangi bir hasar bulunmadığını ifade etti.

Bakan Ataoğlu, yangın söndürme çalışmalarını yürüten itfaiye, asker ve Sivil Savunma ekiplerine de teşekkür etti.

Özmenak: ” Soğutma çalışmaları sürüyor”

İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek TAK’a yaptığı açıklamada alevlerin saat 20.00’ye doğru kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Özmenek St. Hilarion Kalesi’nde çıkan yangına zor şartlarda müdahale ettiklerini belirterek çevreye sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz dedi.

Gürsel: “Yıldırım düştüğünü düşünüyorum çünkü elektrik yok”

St. Hilarion Kalesi’ndeki kafeteryanın işletmecisi Mustafa Gürsel, kaledeki yangının yıldırım düşmesinden kaynaklandığını düşündüğünü çünkü kafeteryada elektrik olmadığını söyledi.

TAK’a konuşan Gürsel, yangında birçok tarihi etnografik eserin, arşivinin, duvarlardaki fotoğrafların, ziyaretçilerin mektupları gibi birçok özel eşyasının ve bilgisayarının yandığını ifade etti.

Aynı zamanda gazeteci olan Mustafa Gürsel, pandemi nedeniyle bir yıldır kafeteryanın kapalı olduğunu ve sözleşme süresinin de dolduğunu ancak kendisinin ödemelerine devam ettiğini kaydetti.

St. Hilarion Kalesi’nin 1995’te Beşparmak Dağları’nda çıkan büyük yangında da zarar gördüğünü hatırlatan Gürsel, ikinci kez yangın felaketiyle karşılaşmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Mustafa Gürsel, mayıstan beri kafeteryada elektrik olmadığını da kaydetti ve yağışlı havanın etkili olduğu saatlerde başlayan yangının yıldırım düşmesinden kaynaklandığını söyledi.

 











Başa dön tuşu