KıbrısManşet

İncirli: Birinci kriz sağlıkken, Ertuğruloğlu’nun açıklamaları talihsizliktir

Cumhurlyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, mecliste yaptığı konuşmasında, çözülmesi gereken birinci krizin sağlık alanında olduğunu vurguladı

İncirli: Organize eksikliği var

Konuşmasında, Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesinin üzerinden bir yıl geçtiğimi hatırlatan İncirli, “Birinci kriz sağlıktır. Sağlık çözülürse, çalışma yaşamındaki hasarlar giderilir” dedi.

Sağlıkla ilgili atılması gereken adımların bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten İncirli, dağınıklık ve organize eksikliğine dikkat çekti.

“Ertuğruloğlu’nun açıklaması talihsizlik”

İncirli, aşı miktarının artırılması gerektiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ve Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in konuyla yakından ilgilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun “Rum üzerinden gelecek aşılara ihtiyacımız yok” ifadesini talihsiz bulduğunu kaydeden İncirli, tek bir aşıya bile ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Hızlı testlerin bir an önce Kıbrıs’ın kuzeyine getirilmesi gerektiğine de değinen İncirli, “Hızlı antijen testlerine protokolde kaynak ayrıldı mı?” sorusunu sordu.

“Askerdeki insanların izne ihtiyacı var”

Sağlık Bakanlığı’nın bu krizi yalnız başına yönetemeyeceğini belirten İncirli, “Sağlıkta örgütlü sendikalarla iş birliği gerekiyor” dedi.

Askerdeki kişilerin aylardır izinsiz olarak görevlerini sürdürdüğünü belirten İncirli, “İnsanların izinlere ihtiyacı var. Konu gündeme gelmeli” dedi.











Başa dön tuşu