KıbrısManşet

Arıklı vurgunu sadece ihalelerde mi aramalı?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) hukukçularından bir avukatın, 3 ayrı yerden maaş aldığı ve kurumun davalarından bazılarını da kendisi gibi avukat olan oğluna verdiği iddia edildi

3 ayrı yerden maaş alıyor

Özgür Gazete‘nin edindiği bilgiye göre, emekli savcı olması sebebiyle, devletten yüksek bir emekli maaşı alan avukat, aynı zamanda Belediyeler Birliği‘nin de hukukçularından ve buradan da yüksek bir maaş alıyor.

Aynı avukat, Kıb-Tek’in de hukukçuları arasında yer alıyor ve yaklaşık 15 bin TL maaş da buradan alıyor.

Avukat oğluna da iş veriyor

Bu kişinin ayrıca, Kıb-tek’in bazı davalarını, yine kendisi gibi avukat olan oğluna verdiği de gelen bilgiler arasında.

Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıda da, sözleşmesinin uzatılması beklenen avukatın maaşına, hayat pahalılığı gibi ödeneklerinde yansıtıldığı biliniyor.

Ülkedeki vatandaşlar, pandeminin de getirdiği dayanılmaz ekonomik koşullar içinde hayat mücadelesi verirken, bir kişinin 3 ayrı yerden maaş alması vicdan sızlatıyor.

Vurgun sadece ihalelerde mi?

Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı‘nın, ‘Kıb-tek vurgununu bitireceğim’ söylemleri ise sadece ihale ya da ürün/ekipman alımlarıyla sınırlı.

Ama bu örnek, kurum içinde yapılan adam kayırmacılık ve haksız kazancın, sadece ihale ya da ürün/ekipman alımlarında yaşanmadığının bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu