KıbrısManşet

Saner: Erhürman’a ‘Geleyim mi?’ dedim, ‘Gerek yok, gelme’ dedi

Başbakan Ersan Saner, Türkiye ile imzalanan ekonomik protokolü kimsenin bilmediği eleştirileri üzerine, muhalefetin doğruyu söylemediğini ve tüm parti başkanlarını bizzat kendisinin aradığını söyledi

Saner: Muhalefete tek tek protokolü gönderdim

Kanal T’de Serhat İncirli’nin programına konuk olan Başbakan Saner, ekonomik protokol ve Kıb-tek ile ilgili soruları yanıtladı

Başbakan Yardımcı Erhan Arıklı’nın ‘Protokolün içeriğini ben de bilmiyorum’ söylemi hakkında konuşan Saner, herkesin protokolün içerinin ne olduğunu bildiğini söyledi.

Saner, “Muhalefet kendilerine protokolün verilmediğini söylüyor ama bu gerçek değil. Tüm muhalefet başkanlarını da tek tek aradım ve hepsine protokolü gönderdim” dedi.

“Erhürman ‘Gerek yok, gelme’ dedi”

Ayrıca, Ankara dönüşünde, meclisin de toplanacağı gün olması sebebiyle, CTP lideri Tufan Erhürman’ı aradığını ve ‘Önemli bir şey varsa geleyim’ dediğini aktardı.

Saner, “Erhürman’ı aradım, ‘Çok ciddi bir konu varsa meclise geleyim’ dedim, Erhürman ‘Gerek yok, ben mecliste de söylerim’ dedi ve meclis kürsüsünden de bunu ifade etti zaten” dedi.

“Kıb-tek ile ilgili talimat verdim”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki vurgun iddialarıyla ilgili de konuşan Başbakan Saner, konuyla ilgili Başbakanlık Denetleme Kurulu’na talimat verdiğini söyledi.

Saner, “İnceleme çalışmaları başlıyor. Bu konuda da ortaya ne çıkarsa, halkımızla şeffaf şekilde paylaşacağım” dedi

“Kabine değişikliği olacağı tamamen dedikodu”

Kabineyle ilgili daha öncede Ali Pilli’nin görevden alınacağı iddialarını yalanlayıp 2 hafta sonra Pilli’yi görevden alan Saner, yeniden bir kabine değişikliği olacak söylentilerine de ‘dedikodu’ dedi.

Saner, “Ben dedikodularla iş yapmam, kabine gayet iyi çalışıyor. Neden böyle dedikodular çıkıyor, bilemiyorum. Ama düşüncelerim içinde kesinlikle kabine değişikliği yer almıyor” dedi.











Başa dön tuşu