KıbrısManşet

Vatandaş bankadan eli boş dönüyor, Saner hala ertelenecek diyor

Başbakan Ersan Saner, Yasa Gücünde Kararname’de yazanın aksine, bankaların borçları ertelemek durumunda olduklarını savunmaya devam etti ve ‘Çok para var da biz mi vermiyoruz’ dedi

Saner: Banka müdürlerinden rica ettim

Kanal T’de Serhat İncirli’nin programına konuk olan Başbakan Saner, kredi borçları ve özel sektöre yapılmayan destek ödemeleriyle ilgili konuştu

Başbakanın açıkladığının tersine yalan olduğu ortaya çıkan banka borcunun 6 ay erteleneceği konusunda Saner, ‘Önceliğimiz ödeme güçlüğü çeken vatandaştır” dedi.

Yasa Gücünde Kararname’de bankaların zorunlu olmadığının ortaya çıkmasına rağmen, “Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız asla karşılıksız bırakılmayacaktır” demekte ısrar eden Saner, “Banka müdürleriyle konuştum, gelirlerinde hiçbir değişiklik olmayan insanların da kredi erteleme için başvurduklarını öğrendim” dedi.

Saner, bankaların yasal zorunluluğu olmadığını kabul etmiyor

Memur ya da emekli kesiminin gelirlerinde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen, borçlarını ertelemek için bankaya başvurduklarını anlatan Saner, bunun kişiyle banka arasında çözüleceğini söyledi.

Memur ya da emekli olanların, işsiz kalan çocuklarına ya da yakınlarına yardımcı olmasından dolayı geçim sıkıntısı çekebileceği gerçeğini tamamen reddeden Başbakan Saner, vatandaşların bankadan geri çevrilmelerine ve yasal düzenleme yapılmamasına rağmen, bankaların hala bu ertelemeyi yapmak zorunda olduğunu iddia etti.

“Çok para var da biz mi vermiyoruz”

Saner ekonomik durumu da şöyle özetledi ve şikayet edenleri de ‘Para varda biz mi vermiyoruz’ diye azarladı:

“Bizim bütçemiz 10 milyar 210 milyon TL. Bu bütçenin 2.5 milyon TL’si Türkiye’den gelecek. 830 milyon TL de bütçe açığımız var. Buna ek olarak hazırladığımız paket sayesinde 400 milyon TL’lik bir yük daha geliyor bütçeye.

Açığımız 1 milyar 160 milyon TL’ye çıkıyor.

Bu 400 milyon TL’lik yardım, tamamen KKTC hükümeti tarafından, özel sektöre, sosyal hizmetlerden maaş alan ya da engelli yurttaşlarımıza hibe olarak verilecek.

Bunu da eleştirirken düşünsünler, çok mu var da biz vermiyoruz”











Başa dön tuşu