KıbrısManşet

Grid Group aşı sistemini gönüllülük esasına dayanarak kurdu

Aşılanma sürecinde en çok tartışma konusu olan ve en çok eleştirilen konuların başında gelen plansızlığın, bir haftalık çalışmanın sonunda aşıldığı öğrenildi

Grid Group sistemi 1 haftada gönüllülük esasına dayanarak kurdu

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in girişimi ve Grid Group’un bir haftalık çalışmasıyla, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan herkesin tüm aşılanma programını, kendi aşılanma tarihini ve başvurusunu Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden takip edebilecekleri belirtildi.

Üstel’in göreve geldiği ilk gün programına aldığı ve sağlık sistemindeki en büyük eksiklerden biri olan aşıdaki plansızlık, Grid Group Şirketleri Kurucu Başkanı Murat Teksöz’ün gönüllü olmasıyla ortadan kaldırıldı

22 ülkede profesyonel olarak bu sistemi kuran Grid Group, Kıbrıs’ın kuzeyindeki çalışmasını ise gönüllülük esasıyla hayata geçirdi.

Grid Group, bir hafta gibi kısa sürede yazılımı tamamlarken, sistem sayesinde aşılanma planı dijital ortamda vatandaşın hizmetine sunulmuş oldu.

Aşı dozları ve kalan miktar da takip edebilinecek

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan ve kayıt altında olan istisnasız herkesin bu site üzerinden hem aşılanma programını takip edebilecekleri hem de aşılanmak için başvuru yapabilecekleri öğrenildi.

Ayrıca kurulan sistem sayesinde bugüne kadar ülkemize kaç doz aşı geldiği, kaç doz aşı kullanıldığı ve kaç doz aşının var olduğu da Sağlık Bakanlığı web sitesinden takip edebilecek.











Başa dön tuşu