KıbrısManşetSiyaset

Özyiğit: Yapmayın! Bu kadar aciz durumda değildir bu toplum

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Meclis kürsüsünde kadın milletvekilleri konuşurken, bizim partinin kadın milletvekili yok. Bunun ezikliğini hissettm” dedi

Özyiğit: Bir önceki seçimde en çok kadın adayı gösteren bizdik

Özyiğit, “Bir sonraki seçimlerde kadın milletvekillerimizin buralarda olmaları nedeniyle uğraşacağız. Bir önceki seçimde en çok kadın adayı gösteren bizdik.” diyerek renk, cinsiyet, cinsel yönelim ayrımı yapmaksızın her alanda dayanışmalarını vurguladıklarını söyledi.

“Ne yazık ki meclise ya da hükümete gelince sayılar yeterli değil deniyor”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, “Öğretmenler, memurlar arasında hatta bağda bahçede çalışan çokça kadınlar vardır. Ne yazık ki meclise ya da hükümete gelince sayılar yeterli değil deniyor” dedi.

Ülkeye giriş-çıkışlarla ilgili Özyiğit, “biz ne kadar kontrol ediyoruz, havalimanlarında deniz limanlarında ne kadar kontrol var emin değilim ” açıklaması yaptı

“Her dayatılan paketler, maalesef bu topluma hayır yüzü göstermedi”

Başbakan Ersan Saner‘in Ankara’da imzaladığı Mali Protokol ile ilgili de konuştu.

“Her dayatılan paketler, maalesef bu topluma hayır yüzü göstermedi. Üretimden koparıldık asalak bir yapıya getirildik. Daha protokollerin çoğu uygulanmadı uygulansa halimiz çok daha beter olacaktı” diyen Özyiğit, Başbakan Saner’e “muhalefet sorduğu halde sizin yardımcınızın bile protokolle ilgili bilgisi yok” dedi.

Bu konuşmanın ardından Özyiğit, Saner’in kendisini arayarak “nerdesiniz protokolü siz göndereyim” dediğini belirtti.

Özyiğit, protokolle ilgili “Zurnanın son deliği bile değil ama imza atıldı. Başbakan gitti imza attı. Böyle bir anlayış olmaz. Yapmayın bu kadar aciz durumda değildir bu toplum, neyi temsil ettiğinizi iyi bilin” dedi.

 

 

 

 

 

 











Başa dön tuşu