KıbrısManşet

Öksüz: Bu yönde yürütülen politikalar henüz yeterli seviyede değil

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, 1959 yılından bugüne, en ön safhada toplum sağlığını korumayı kendine ödev bilmiş yüzde 70’ini emekçi kadınların oluşturduğu gurur ve onur dolu bir meslek grubu olduğunu bildirdi

Öksüz: İstihdam oranı kadınlarda yüzde 33,3

KTEB Başkanı Umut Öksüz, yayımladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında ülke geneline bakıldığı zaman, istihdam edilen toplam 132 bin 885 nüfusun sadece 44 bin 930’unu kadınların oluşturduğuna, istihdam oranının kadınlarda yüzde 33,3 olduğuna dikkat çekti.

Mahkeme gündemlerinde kadına uygulanan şiddet konularının azalmadan devam ettiğini de kaydeden Öksüz, ülke genelinde bu yönde yürütülen politikaların henüz yeterli seviyede olmadığını, bu durumun düzelmesi yönünde atılacak olan her adımda her zaman olduğu gibi yine tüm kesimlerin yanında ve destek belirtmeye hazır olduklarını vurguladı.

“Sorunlarına çözüm bulun; sadece bugün değil”

Öksüz mesajında şunlara yer verdi:

“Bizler Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’ne bağlı eczacılar olarak, özelde mesleğimizde, genelde ülkemizde var olan emekçi insanların varlığını, canı pahasına mücadelesini ve de emeğini en iyi bilen kişilerdeniz. Bu bağlamda sizlerden tek bir ricamız var.

Gelin bizler gibi 8 Mart’ın anlamını samimice ve dürüstçe her gün yaşayın, yaşatın ve de sorunlarına çözüm bulun; sadece bugün değil.

Tüm emekçi kadın meslektaşlarımızı ve de emekçi kadınları saygıyla selâmlıyoruz”











Başa dön tuşu