KıbrısManşet

Saner: Kadınlara daha çok fırsat eşitliği yaratılmalı

Başbakan Ersan Saner Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kamuda görev yapan Üst Düzey Kadın Bürokratları kabul ederek görüştü

Kadınların etkin karar mekanizmalarında yer almasının önemine inanıyoruz

Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Saner, kadınların daha detaycı ve titiz olmaları nedeniyle işlerini daha başarılı yaptıklarının altını çizerek, hükümet olarak kadınların etkin karar mekanizmalarında yer almasının önemine inandıklarını bu nedenle de 50 yi aşan bir sayıda Üst düzey Bürokratın kamuda görev yapmakta olduğunu kaydetti.

Saner, “Sizlerin başarılı olmanız eşit haklara, fırsatlara ve etkin söz sahibi konumunda olmanız bizler için sevindiricidir” diyerek kadınların sadece yılda bir gün hatırlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan Saner Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde kadınların haklarının ve durumlarının iyileştirilmesi yönünde bir çok çalışma yaptıklarını ve bu alanda değerli çalışmalar ortaya konulduğunu belirterek, günümüzde hala kadına yönelik şiddetin devam etmekte olduğundan duyduğu üzüntüyü belirterek Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadı ve “bu konuda devlet olarak üzerimize düşen görevleri yapmakta kararlıyız” dedi.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığı önlemeye bu dönemde hız vereceğiz

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın tabandan, yani çocukluk yaşlardan başlayarak düzeltilmesinin önemine vurgu yapan Başbakan Saner, bu yönünde çalışmalara bu dönemde hız vereceklerini anlattı.

“Bu konuda Üst Düzey Bürokratlar olarak sizlere de önemli görevler düşer“ diyen Başbakan, Kadın yöneticiler olarak sizlerin de bu konuda ortaya koyacağınız kararlı duruş atacağımız adımlarda çok önemli bir nirengi noktası oluşturacaktır “ dedi.

Kadınlara daha çok fırsat eşitliği yaratılmalı

Kadınlara daha çok fırsat eşitliği yaratmanın önemine de işaret eden Başbakan bu hükümet programında da kadın haklarına özel önem ve atıf yapıldığının da altını çizdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kadınların gerek kamuda gerekse diğer sektörlerdeki iş alanlarında etkin bir yere sahip olduğunu belirterek bunun artmasının ülkeye daha güzel günleri de getireceğini kaydetti.











Başa dön tuşu