KıbrısManşet

DEV-İŞ: Azınlık hükümetini emekçilerin sesini duymaya davet ederiz

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), bir basın açıklaması yayımlayarak, Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB)’nin mücadelesine saygı duyduklarını belirtti

DEV-İŞ: Hiçbir şekilde kontrol altına alınamamış alınmamıştır

DEV-İŞ’in yapmış olduğu açıklama şöyle:

Mart 2020 yılından bugüne, ne sağlık nede ekonomi hükümetler tarafından hiçbir şekilde kontrol altına alınamamış alınmamıştır. Daha da kötüsü öyle bir gaileleri dahi olmamıştır. Tüm yapılanlar sermayelerinin gücü ile hükümetleri etkisi altında tutan 5-10 sermayedar ailenin memnun edilmesi bağlamında cereyan etmiştir etmektedir.”

“On binlerce emekçi işsiz, aşsız kalarak tükenme noktasına gelmiştir”

“Mevcut atanmış azınlık hükümeti de tıpkı bir önce ki gibi özel sektör, esnaf ve küçük işletmeleri yok saymaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yıldır pandemi ile mücadele ettiğini söyleyip günü birlik kararlarla, hem sağlığı hem de ekonomiyi kaosa sürükleyen hükümetler, iyiden iyiye ne yaptığını bilmez duruma gelmiştir. Aldıkları kararların ne anlama geldiğini düşünmeden, neyi amaçladıkları bilimsel normlar çerçevesinde ele alınmadan uygulanmaya çalışılmaktadır. Ancak alınan kararlar çerçevesinde, 6 bini aşkın esnaf ve küçük işletme kapatma noktasına gelerek faaliyetlerini durdurmuş, on binlerce emekçi işsiz, aşsız kalarak tükenme noktasına gelmiştir.

Azınlık hükümeti aldıkları kararların arkasında duramamakta, gerekçelerini açıklayamamaktadırlar. Sorgulandıkları zaman ise alakasız ülkelerle alakasız verileri karşılaştırıp kendilerini aklama çabası içine girmektedirler.”

“Başbakan muhatap olmamak için makamına arka kapıdan giriyor”

“KTTTB Derneği yaklaşık 1 haftadır Başbakanlık önünde Başbakan‘a dertlerini ve haklı taleplerini anlatmaya çalışmaktadırlar. Ancak küçük esnaf ve özel sektör emekçisi olduklarından, sermayeleri hükümetin dikkatini çekmeye yetmemektedir. Ne diyor bu insanlar, hükümetin aldığı kısıtlama kararlarından ötürü aracım çalışmadı seyrüsefer bedelini ertele diyor, kullanamadığım T izin belgesi ücretini ertele diyor. Emekçiler açız ölmeyecek kadar bin 500tl dahi olsa yardım yap diyor, ama kime diyor. Seslerini yel alıp gidiyor. Başbakan muhatap olmamak için makamına arka kapıdan giriyor.

DEV-İŞ olarak tüm emekçilerin olduğu gibi, taşımacılık sektör emekçilerinin de haklı mücadelelerine saygı duyar, mücadelelerini selamlarız. Azınlık hükümetini ise emekçilerin sesini duymaya davet ederiz.”











Başa dön tuşu