KıbrısManşet

Angolemli, hükümeti topa tuttu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, Meclis Genel Kurulu’nda pandemiye ilişkin hükümet icraatları ile ilgili konuşma yaptı

“Kime konuşacağım acaba”

Meclis kürsüsünden salona bakıp boş sandalyeleri gösteren Angolemli “Kime konuşacağım acaba” diye sorarak, Meclis Genel Kurulu’nda Maliye Bakanı dışında hükümet kanadından biri olmamasını eleştiridi ve çalışma saatleriyle ilgili değişiklik önerdi.

Mağusa’da yazılan bazı yazılar nedeniyle tutuklamalar olduğunu söyleyen Angolemli, bu konuyla ilgili Başbakanlığın açıklama yapması, hükümetin bu konuda harekete geçmesini gerektiğini kaydetti.

“Kıbrıs Konusunda çok önemli bir toplantıya gidiliyor, Meclis’in haberi yok”

Kıbrıs Konusunda bugüne kadar birlik beraberlik içinde hareket edildiğini ifade eden Angolemli, “Çok önemli bir toplantıya gidiliyor, Meclis’in haberi yok” diyerek, beşli konferans hakkında Meclis Genel Kurulu’na bilgi verilmesi gerektiğini kaydetti. Angolemli, Kıbrıs Konusunda gelecek ay yapılacak toplantının Meclis’te tartışılması gerektiğini belirtti.

“Pandemi nedeniyle aç kalan insanlar suç işliyor”

Altyapının yeterli olmadığını, pandemi nedeniyle aç kalan insanların suç işlediğini savunan Angolemli, önlem alınması ve polis sayısının artırılması gerektiğini belirtti. Ülkeye gelen bazı öğrencilerin okulun yerini dahi bilmediğini ileri süren Angolemli, “Bunların tespit edilmesi lazım. Bine yakın öğrenci mezun olmuş, ülkelerine gidemiyor” dedi.

“Sen devletsen planını, programını ona göre yapacan”

Trafiğin pandemiden daha tehlikeli olduğunu dile getiren Angolemli, denetim eksikliğine işaret etti. “Ülkede yol yok, altyapı yok” ifadelerini kullanan Angolemli, araçların fazlalığına dikkat çekti, araçlar için verilen vergilerin yollar için kullanılmamasını eleştirdi.

“Biz hep Türkiye’yi beklerik, o zaman neden Ulaştırma Bakanlığı var” diye soran Angolemli, “Sen devletsen planını, programını ona göre yapacan” şeklinde konuştu. 

 











Başa dön tuşu