KıbrısManşet

Uluçay: Protokol ihtiyaç duyulan çözümleri üretmiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Teberrüken Uluçay, Meclis Genel Kurulu’nda pandemi, ekonomi ve ekonomik protokol başlıklı bir konuşma yaptı

“Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın zamanı değildir”

Protokolde yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusuna değinen Uluçay, “Maliye Bakanı bu konu sizin elinizdedir” diyerek, bunun zamanının olmadığını kaydetti.
Meclis binasının bir dönem yenilenmesinin gündeme geldiğini ancak o dönemde ekonomik kriz yaşanması nedeniyle bunun yapılmadığını aktaran Uluçay, “Bir şey kaybettik mi, kaybetmedik” dedi.

Pandemiyle ilgili bir yıllık tecrübe edinildiğini ancak bunun değerlendirilemediğini kaydeden Uluçay, sağlık açısından ihtiyaç duyulan eksikliğin giderilmesinin devam etmesi gerektiğini belirtti. 

“Özel sektörün hibe desteğine şiddetle ihtiyacı var”

 

Aşılamanın ekonominin önünün açılabilmesi için önemli olduğunu ve uğraşmak gerektiğini söyleyen Uluçay, özel sektöre hibe desteğine şiddetle ihtiyaç olduğunu vurguladı. Özel sektörün borcu borçla ödediğini, geçen seneki kapanma dönemine göre şimdi daha büyük sıkıntı olduğunu savunan Uluçay, hibe desteğin özel sektörün nefes almasını sağlayacağını belirtti. Pandemiden daha fazla ve az etkilenen sektörler olduğunu belirten Uluçay, hibe destek programının buna göre şekillendirilmesi ve kontrollü açılım için adım atılması gerektiğini söyledi.

“Turizmde agresif bir politika gütmenin zamanıdır”

Seyahat acentelerinin son 1 yıllık verilerine ulaşmanın zor olmadığına dikkat çeken Uluçay, “Turizmde agresif bir politika gütmenin zamanıdır” diyerek, Güney Kıbrıs’tan ve Antalya’dan örnekler verdi. Güney Kıbrıs’tan kara kapılarının gelecek ziyaretçilere açılması gerektiğini söyleyen Uluçay, bu çalışmaların şimdiden öngörülmesi ve Cumhubaşkanı’nın temaslarını ona göre geliştirmesi gerektiğini dile getirdi.

Protokol ihtiyaç duyulan çözümleri üretmiyor

Protokolün ihtiyaç duyulan çözümleri üretmediğini savunan Uluçay, Başbakan Saner’in sorulan sorulara cevap vermediğini, belki daha sonra verebileceğini kaydetti. Pandeminin getirdiği sıkıntılara çözüm amaçlı olarak protokolün daha farklı olması gerektiği üzerinde duran Teberrüken Uluçay, ülkenin ihtiyaç duyduğu fiber optik yatırımların yapılmasının önemini belirtti.











Başa dön tuşu