KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Test yaptırmadı, ceza yedi, 9 çalışanı pozitif!

Koronavirüs (Covid-19) salgını gölgesinde açılan işletmelerin belli aralıklarla test yapma kurlarına Kombos Otomotiv’in uymadığı iddia edildi

LTB ceza kesti

Güvenilir kaynaklar tarafından Özgür Gazete’ye yapılan açıklamada, Lefkoşa Türk Belediyesi, (LTB) Bakanlar Kurulu’nun verdiği yetkiye dayanarak, PCR test yaptırmayan firmaya ceza kestiği belirtildi.

9 çalışan pozitif

Lefkoşa’da 5, Haspolat’ta ise 4, toplam 9 kişinin testinin pozitif çıktığı belirtilirken, testleri negatif çıkan temaslı personelin ise işe gitmeleri konusunda emir verildiği iddia edildi.

Testi negatif çıkan bir çalışanın iş yerinde ateşi yükseldi

Testi negatif çıkan bir çalışanın iş yerinde ateşinin yükseldiği ifade edilirken, çalışanın test yapmasına izin verildiği; ancak mesai sonrasında evine gitmesine izin verildiği kaydedildi.

Polise ve Sağlık Bakanlığı’na şikayet edildi

Yaşananlar sonrası farklı bir şirket çalışanı polise ve Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduğu; ancak bir sonuç alamadığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nın ceza kesme yetkisi yok

Sağlık Bakanlığı’ndan güvenilir kaynakların Özgür Gazete’ye yaptığı açıklamada ise bakanlığın ceza kesme yetkisi olmadığı herhangi bir kural dışı davranışta yetkinin belediyelere ve polise ait olduğu kaydedildi.

Şirketten Özgür Gazete’ye bir dönüş yapılmadı

Konuyu Kombos Otomotiv’e soran Özgür Gazete’ye ise dönüş yapılacağı belirtildi; fakat şu ana kadar bir dönüş yapılmadı.











Başa dön tuşu