KıbrısManşet

Akandere: Pandemi taşımacılığında ihaleye çıkılacak

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği’nin (KTTTB) Başbakanlık önündeki araçlı eylemi 12. gününde varılan uzlaşıyla sona erdi

Toplu taşımacıların eyleminden uzlaşı çıktı

 

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, toplu taşımacıların eylemlerinin 12. gününde uzlaşıya varıldığını belirterek, özelde ülkemizi genelde ise dünyayı etkileyen Pandemi döneminde en çok etkilenen sektörlerin başında taşımacılığın geldiğini ifade etti.

Amcaoğlu, her alandaki taşımacılığın, ciddi sorunlar yaşadığını belirtti.

Akandere: Pandemi taşımacılığında ihaleye çıkılacak

 

Konuyla ilgili Özgür Gazete’ye konuşan KTTTB Genel Koordinatörü Bekir Akandere, pandemi taşımacılığı konusunda, birliğe yüzde 30’luk bir oran verildiğini söyledi.

Akandere, “Ay sonunda KTTTB ve Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) arasında ihaleye çıkılacak. Hangi birlik kazanırsa o birliğe üye işletmeler pandemi taşımacılığını yapacak” dedi.

Aytaç: Sunduğumuz isteklerin tümü olmasa da yüzde 85 yerine geldi

 

Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Menteş Aytaç da, uzlaşıya vardıklarını ve eylemlerini kazasız belasız, kimseyi kırmadan dökmeden bitirdiklerini ifade ederek herkese teşekkür etti.

Aytaç, “Yola 3 amaçla çıktık. Azınlık olduğumuz söylendi ama bu güne kadar yapılmamış bir konvoyla kalabalığımızı gösterdik. Yayınlar ile büyük destek bulduk. Üçüncüsü ise isteklerimizi almaktı. Sunduğumuz isteklerin tümü olmasa da yüzde 85 yerine geldi. Bu nedenle eylemi bugün sonlandırmak durumundayız. Burada öğrendik ki bizlerin ayakta durması gerek. Bir kez daha herkese teşekkür ederim” dedi.

KTTTB: Tüm taleplerimiz karşılık bulmadı

 

Toplu Taşımacılar temsilcisi tarafından okunan yazılı basın açıklamasında ise şunlar kaydedildi;

“T izinlerinden 1 yıl muaf tutulma taleplerimiz çeşitli ödeme kolaylığı, Şubat, Mart ve Nisan ayı için kapalı olan sektöre bin 500 TL destek ödemesi yapılması, ay sonuna kadar taşımacılara hibe verilmesi, kuzeydeki hava limanlarına rezervasyonlu yolcu alımının önünün açılması, toplu taşımacılıkta risk grubundaki kişilere aşılama yapılması gibi çeşitli konularda uzlasıya varıldı”

Bazı taleplerin bulamadığı da ifade edilirken, bu talepler için önümüzdeki günlerde yeniden görüşmeler yapılacağı belirtildi.











Başa dön tuşu